Probabil ti s-a intamplat de multe ori sa iti propui un obiectiv sau mai multe, chiar sa le scrii, si totusi sa nu faci progrese in atingerea acestora.

Am descoperit ca exista cateva principii pe care trebuie construite aceste obiective.

Iata ce anume sta la baza reusitei:

  1. Ceea ce scrii ca obiectiv si ceea ce crezi la nivel constient trebuie sa corespunda cu ceea ce crezi profund la nivel subconstient.

 

Concret, daca tu vrei sa faci foarte multi bani, dar ai crescut in saracie si ti s-a spus de cand erai mic ca nu meriti nimic, ca nu sunt bani sau ca nu esti bun de nimic, subconstientul tau te va impiedica sa faci bani pentru ca el decide pentru tine in baza credintelor profund inradacinate la nivelul lui.

 

Ce sa faci?

 

Incepe sa identifici fiecare credinta negativa si sa o transformi intr-o afirmatie pozitiva: eu pot sa fac bani, merit sa am bani. Curata toate credintele limitative pe masura ce le identifici. Lucreaza zi de zi la asta si repeta-le pana devin parte din tine. Trebuie sa iti schimbi informatiile stocate in subconstient si asta cere repetitie si atentie la limbajul din capul tau.

 

  1. Obiectivul trebuie privit ca un angajament pe care ti-l iei fata de tine.

 

Foarte multi oameni isi pun obiective, planifica poate cu atentie fiecare pas si totusi fac cumva si amana pasii de actiune si gasesc altceva de facut. Acest lucru se intampla din 2 motive: fie nu isi doresc suficient de mult acel obiectiv si totul e mai mult la nivel declarativ, fie nu sunt hotarate sa lase la o parte obiceiurile vechi si sa puna pe primul loc acel obiectiv, actionand cu fermitate in directia atingerii acestuia.

 

Ce sa faci?

 

Identifica daca obiectivul este cu adevarat important pentru tine si daca este, ia-ti un angajament ferm fata de tine sa respecti pasii de actiune necesari pentru a-l atinge.

 

 

  • Pastreaza o doza de flexibilitate si detasare.

 

 

Daca ti se schimba valorile e posibil sa renunti la obiectiv. Daca este vorba despre suprasolicitare, este OK sa muti data limita de atingere a acestuia. Daca nu iti iese intr-un fel, schimba metoda si fa altfel. Orice ar fi, NU te atasa emotional de obiectivul tau, pentru ca daca devine ceva obsesiv creierul tau il percepe ca pe o amenintare, ceva ce iti provoaca o stare de agitatie, si te protejeaza de el. Rezultatul va fi ca nu il vei atinge pentru ca creierul tau te apara si te indeparteaza de sursa agitatiei tale. Obiectivul trebuie privit cu incredere, relaxare si siguranta.

 

Cum sa scrii corect obiectivele:

Fa un tabel cu 6 coloane:

 

  1. In coloana 1 scrie obiectivele si data limita: persoana I prezent afirmativ foarte specific si clar (Am suma x pana la data y)
  2. In coloana 2 scrie de ce anume iti doresti acel obiectiv (ca sa…)
  3. In coloana 3 scrie ce obiceiuri noi trebuie sa implementezi pentru a-ti atinge acel obiectiv (sa fiu disciplinat, sa fiu organizat, sa studiez in fiecare zi etc)
  4. In coloana 4 scrie ce credinte noi trebuie sa ai ca sa iti atingi acel obiectiv (banii se fac usor, pot sa am cati bani imi propun, merit sa am bani)
  5. Cine trebuie sa devii ca sa iti atingi acel obiectiv (o persoana foarte competenta in domeniul meu, o persoana punctuala, hotarata, etc)
  6. Planul de actiune, strategii si metode (imi planific tot in fiecare zi, merg la cursul x, muncesc atatea ore la asta, fac un plan de business, etc.). Fii gentil cu tine si nu te supraincarca, fa pasi mici si constanti in directia dorita.

 

Acum cred ca ai inteles cat de important este sa fii foarte aliniat cu ceea ce iti doresti, pe toate planurile. Citeste in fiecare dimineata obiectivele, revizuieste-le daca doresti, respecta planul de actiune, instaleaza obiceiurile noi necesare si ramai conectat la ceea ce vrei. Priveste totul ca pe un angajament si in acelasi timp ca pe un joc in care respecti regulile. Spun joc pentru ca daca privim totul cu relaxare, drumul devine placut.

 

Fii relaxat si bucura-te de fiecare pas din planul tau de actiune! Viata e facuta din acesti pasi!


Mihaela Visan

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. Telefon 0040747741233 email: mihaela.visan@ academiadecoaching.ro