Ceea ce am invatat din propia experinta este ca pierdeam timp si imi oferea agitatie,stres si devii pur si simplu o marioneta. Statul are nevoie de slavi si nu de oameni evoluatii.Alege ce vezi si o poti astfel face pe internet. Nu lasa ca altii sa decida pentru tine. Nu te lasa pacalit de agresivitatea promavarilor. Decide daca ceea ce vezi iti aduce inspiratie in loc sa ti-o fure.

Ofera incredere, pana ai motive sa ti-o retragi,chiar cu riscul sa pierzi relatii,sa fii ranit,dezamagit,ai incredere. Fara incredere nu poti construi relatii. Nu trebuie sa fii naiv,in jurul tau vor fi oameni care iti vor trada increderea,dar daca nu le dai  o sansa tuturor oamenilor vor pleca  si cei putini care intr-adevar o merita. Cu acei oameni in care ai incredere poti construie ceva durabil in viata.

Rasfatate in fiecare zi.

Petrece timp cu tine cel putin o ora in fiecare zi. Vezi ce iti place,ce nu it mai place. Ce vrei sa faci pe viitor,unde vrei sa ajungi. Puneti gandurile in ordine si indreaptate acolo. Dute la un film s-au la cafeneaua  dupa care tanjesti, de fiecare data cand treci prin zona,la aceea cafea si prajitura in coltul geamului cu acele canapele unde iti gasesti linistea instantaneu.

Renunta a te mai plange si invinovati.

Cand nu vrei  solutii,incepi sa te plangi si astepti sa fii salvat. Oameni nu vor sa isi asume responsabilitatea pentru propia viata si astepta ca altii  sa faca in locul lor. Lumea te vede pe tine asa cum te vezi tu pe tine. Ceea ce am inteles din experinta mea cu oamenii,cand  cineva vrea sa intre in conversatie cu altcineva sau vor sa construisca relatii cu altii oamenii,incep sa se planga ce nu merge in viata lor. Depinde de tine daca vrei sa fii victima sau sa fii adult.

 

Invata sa te respecti pe tine.

Daca nu te respecti pe tine,nici cei din jurul tau nu te vor respecta.Cand te respecti pe tine,iti vei face timp pentru pasiunile tale,pentru ceea ce iti place sa faci cu adevarat.

Invata sa spui”NU”.  

Cand spui ” DA” de fiecare data,iar interiorul tau spune ”NU”,devii un sclav,adica nu tii cont de tine.

Cand nu poti sa spui” NU” vrei atentia celorlalti,si vrei sa arati lumii intregi ca ajuti oameni  si sa le dovedesti ca esti un bun prieten care sare in ajutor de fiecare data.

Cand inveti sa spui ” NU” vei pierde oameni care se folosesc de tine,care nu dau doi bani pe tine. Cei care accepta si te apreciaza vor fi bucurosi si te vor felicita pentru transformarea ta,de acei oameni ai nevoie in viata ta.Un prieten va accepta acel ” NU” si va intelege ce este prioritar pentru tine.

Renunta la temeri si convingeri limitative.

Nu te mai ascunde de ceea ce esti si arata lumi asa cum esti tu. Fii vulnerabila,naturala,autentica si spune ceea ce gandesti. Crede cu tarie in ceea ce vrei tu si consideri ca este adevarul pentru tine. Asculta si nu crede in tot ceea ce auzi pana nu treci prin filtrul tau. Invata sa impartasesti prezenta ta,gandurile tale cu cei din jurul,ceea ce crezi tu.Fiecare om are ceva frumos si valoros in el,depinde de noi daca dorim sa traim in prezent sau  daca dorim sa ne ascundem din cauza frici.

Nu iti mai fa griji pentru prezent si viitor pentru ca vor fi ca trecutul. Lasa grijile deoparte,facturile le vei plati oricum asa cum ai facut de fiecare data,de mancat ai mancat si ai purtat haine pe care ti le-ai dorit. La tot ce auzi in jurul tau,e bine sa te intrebi si sa nu lasi pe alti sa traiasca viata pentru tine.

Greste.

Dati voie sa gresesti, sa cazi,ridicate si ia-o de la capat,doar asa vei invatat temenic. Nu-ti fie teama sa experimentezi,sa gresesti intre prieteni,la scoala, in afaceri,familie,dragoste,dar ridicate si cereti iertare deschis. Repara greselile dupa ce le recunosti. Lasa usi deschide in urma ta si in inimile celor din jur. Invata din greseli. Cresti doar gresind si invatand din tot ceea ce faci. Invata sa ai rabdare.

Oricat de greu ar fi ,invata ca nimic valoros nu se construieste in graba. Un mic exemplu: toti ne dorim copii,sa fim parintii,dar ca avem ceea ne dorim dureaza 9 luni si apoi alti  si alti anii ca sa-l vezi pe picioarele lui in viata. Planuieste in delung,gandeste in ani,gandeste in luni,traieste in fiecare zi.

Categorii: Resurse gratuite

Monika Efimov

Tu ce-ti doresti? Te imbratisez cu mult drag, te rog distribuie si prietenilor tai, poate cuiva ii foloseste. Te astept la o sesiune de coaching cu mine. Telefon 0045 50374075 Mail: monika.efimov@academyforcoach.com   O zi frumoasa Si daca iti doresti sa fim colegi, vino la urmatorul curs al Academiei Romane De Coaching cu Loredana Latis, detalii: www.AcademiaDeCoaching.ro