Tradarea se refera in principal la inselaciune, adulter, infidelitate si necredinta

O persoana fidela, demna de incredere este acea persoana care isi respecta angajamentul, care este loiala si devotata. Atunci cand aceasta incredere este distrusa, ne simtim tradati.

Aceasta rana este descrisa de Lise Bourbeau ca aparand la varsta de 2-4 ani, in momentul in care se dezvolta energia sexuala, care poate duce de asemenea la complexul lui Œdipe.

Sigmund Freud spune ca toti avem acest complex, insa in proportii mai mari sau mai mici. Fiecare copil se indragosteste de parintele de sex opus sau de persoana care il inlocuieste, deoarece varsta de 2-4 ani este varsta la care se dezvolta energia sexuala, care reprezinta de fapt capacitatea sa de a crea.

Persoana care are rana tradarii este o persoana care are vocea puternica, ocupa mult spatiu, ii place sa danseze si profita de dans pentru a seduce, foloseste orice ocazie pentru a fi vazut. Prefera masinile mari, care pot fi reperate cu usurinta. Ii este frica de disociere. Nu realizeaza in ce masura creeaza situatii de conflict sau problematice astfel incat sa nu mai vorbeasca cu cineva. Desi isi atrage situatii de separare sau de renegare, nu isi da seama ca de fapt ii este teama de acest lucru. Din contra, se convinge ca aceste separatii sunt spre binele sau. Crede ca in felul acesta nu va indrazni nimeni sa isi bata joc de el. Faptul ca este foarte sociabil il impiedica sa realizeze cate persoane a indepartat prin atitudinea lui. Poate fi foarte dur si uneori chiar sa inspire teama si in acest fel ii indeparteaza pe cei din jur, atunci cand este furios. Se simte deseori tradat de persoanele de sex opus si le acuza de durerea sau emotiile sale. Se autoacuza ca nu a vazut din timp astfel incat sa impiedice tradarea. Este convinsa ca nu minte niciodata, ca se tine de cuvant si ca nu ii este frica de nimic. Ea isi intretine rana convingandu-se de lucruri neadevarate si nerespectandu-si angajamentele fata de ea insasi. Se pedepseste facand totul ea insasi pentru ca nu are incredere in nimeni si nu deleaga. Daca totusi da sarcini altcuiva, pierde enorm de mult timp verificandu-l si nu mai are timp pentru ea.

Persoanele care sufera de rana tradarii sunt persoane neincrezatoare, susceptibile, autoritare, intolerante din cauza propriilor asteptari. Fac tot posibilul sa arate ca sunt puternice si ca nimeni nu le poate pacali sau trada. Ele iau sau vor sa ia decizii pentru cei din jur. Pentru a-si apara reputatia sunt capabile sa minta. Isi uita propriile nevoi si fac tot ce este necesar pentru ca cei din jur sa le perceapa ca fiind persoane de incredere, fiabile. Au o fatada de persoana sigura pe ea, chiar daca nu au incredere in ei si au dubii asupra propriilor decizii sau actiuni.

Calitatile ascunse in spatele acestei rani sunt :

 • Abilitatea de a inspira liniste si protectie
 • Talentata, sociabila, bun comediant
 • Talentul de a vorbi in public
 • Aptitudinea de a capta si a valoriza talentele fiecaruia si a-i ajuta sa aiba incredere in ei insasi
 • Capacitatea de a delega si a-i ajuta pe ceilalti sa se valorizeze
 • Stiu repede cum se simt ceilalti si dedramatizeaza situatiile facandu-i sa rada
 • Sunt capabili sa treaca rapid de la un element la altul si sa gestioneze mai multe lucruri in acelasi timp
 • Iau decizii rapid. Stiu de ce au nevoie si se inconjoara de persoanele de care au nevoie pentru a trece la actiune
 • Sunt capabili de mari performante la mai multe niveluri

 

Solutii :

 1. Recunoasterea ranii
 2. Acceptarea
 3. Schimbarea emotiilor si dezliprea lor de rezultate
 4. Stop dorintei de a dori ca totul sa se petreaca dupa plan
 5. Fii mandru de rezultatele tale indiferent de ce spun ceilalti
 6. Recunoaste-ti si dezvolta-ti potentialul si calitatile
Monica Bunaciu on EmailMonica Bunaciu on Facebook
Monica Bunaciu
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : monica.bunaciu@academiadecoaching.ro

 
Categorii: Resurse gratuite

Monica Bunaciu

Monica Bunaciu

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : monica.bunaciu@academiadecoaching.ro  

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”