„Atitudinea este suma tuturor alegerilor pe care le faci in fiecare zi” Jeff Keller 
Ni se intampla multora dintre noi ca la început de an sa ne dorim o schimbare si sa alcatuim astfel o Lista a obiectivelor și a dorintelor pentru anul ce tocmai începe. Ti s-a intamplat si tie sa-ti propui diferite activitati pentru 2020?  Daca da, atunci te provoc sa-ti amintesti starea din care ti-ai notat sarcinile ce urmeaza sa le indeplinesti anul curent. Cum te-ai simtit? Ce ai sesizat diferit la starea ta? Cum ai facut sa te mobilizezi catre a face? Ce te-a determinat sa-ti scrii lista targeturilor pentru acest an? Ce te-a sustinut in tot acest proces? Cat de sincer/-a esti cu tine , scriindu-ti planurile pentru noul an?
Acestea de mai sus alcatuiesc doar o parte din intrebarile care ar putea initia, sustine si hrani un nou inceput. 
In opinia mea, Inceputul este un prezent continuu adaptabil. Hai sa facem o scurta analiza: 
Inceput=start 
Prezent=aici și acum, momentul zero
Continuu=este o stare neutra in care pastrezi legatura cu starea de prezenta, de constienta maxima, momentul zero de unde creezi 
Adaptabil=poți reformula contextul, redefini, rearanja totul, oricand functie de prezent, aici si acum. 
Prin urmare, dorinta unui nou inceput are nevoie de un sustinator, de un combustibil, de un suport care sa poata traversa orice obstacol ce ar putea aparea in calea atingerii obiectivului mult dorit. 
Tu pe ce te bazezi cand pornesti la drum? Ce te sustine sa pastrezi directia? Cum faci sa ramai pe drumul pe care te-ai angajat sa mergi? 
Poate te simti coplesit/-a de intrebarile clare si exacte la care te-am invitat sa raspunzi si te înțeleg foarte bine. Hai sa facem impreuna un exercitiu:  sa presupunem ca ti-ai notat 10 obiective pentru acest an, ia-le pe rand la analiza, trece-le prin filtrul corpului si observa ce reactii iti da corpul tau; in functie de raspunsurile corpului tau inteligent, observa daca ai putea schimba ceva la forma si continutul obiectivelor si rescrie lista prioritizand. Dupa care ia primele trei obiective si desfa-le in sarcini cat mai clare si mai concrete ca in exemplul ce urmeaza. 
1. Vreau sa slabesc 
  • pana la 1.4.20 imi doresc sa ajung la greutatea dorinta de 65kg pierzand 5kg 
  • cum fac asta? -> zilnic voi face 15minute sport: aerobica, sarit coarda, mersul pe bicicleta, jogging. 
  • voi renunța complet la consumul de zahar si voi inlocui cu miere de albine 
  • voi avea zilnic ultima masa la orele 18:00 
  • cum si cand ma voi recompensa? ~> voi merge la masaj in fiecare luna 
  • Din ce Stare voi face sport? ~> Dintr-o stare de bine, de bucurie si recunostinta. 
Si asa mai departe 
Acesta este doar un mic exemplu de Setare clară și concretă a obiectivelor. Hai, ia-ti un pix si-o foaie si treci la treaba, sa vedem cum merge la tine setarea obiectivelor. 
La începutul articolului scriam despre ce anume sustinere procesul de indeplinire a unui obiectiv. Pai chiar așa, pe tine ce te susține? Tu cum faci sa Reusesti sa ramai tot acolo, alături de obiectivul tău? 
Raspunzand sincer la aceasta intrebare vei afla taina din interiorul tau, vei face un prim pas catre izvorul de putere personala. 
Pentru mine, acest izvor interior reprezinta atitudinea mea, felul cum ma raportez eu la exterior:comportamente ale oamenilor, situații de viața placute sau mai putin placute dar si la interior: ce aleg eu sa-mi spun ori sa fac atunci cand simt ca nivelul de sustinere, progres si reusita stagneaza ori chiar scade. 
M-as bucura mult sa primesc de la tine un raspuns daca ti-au fost de folos informatiile transmise in acest articol. Mult succes in setarea obiectivelor tale! 

Cristina Majic

Sunt o creatoare de frumos, atenta la detalii, focusata pe a gasi sensul catre bunastarea interioara. Sunt pasionata de fotografie, plimbari in natura, lucru manual si lectura. Inainte de a afla beneficiile sesiunilor de coaching, eram o cautatoare. Cautam raspunsuri, cautam liniste, cautam solutii. Eram intr-o continua odisee ce nu-si mai gasea finalul. Acum am ajuns sa talmacesc insemnatatea cautarilor mele, am inteles de ce anume aveam nevoie pentru a atinge piscul potentialului meu creator. Celor care simt sa lucreze cu mine, le pot oferi sesiuni de coaching bazate pe confidentialitate, profesionalism si empatie. +4915165256677 cristina.majic@academiadecoaching.ro Facebook | Linkedin