„Frumusetea cea adevarata se poate contempla numai de cel care are curatita mintea.” 
Sfantul Vasile cel Mare 
#DinJurnal 
In cautarile mele, in momentele de cumpana, in clipele de rastriste dar si in cea mai adanca liniste am invatat sa ma opresc vreme de o secunda si sa tac, sa-mi dau voie sa fiu, sa respir si sa observ. Asa mi-am dezvoltat usor usor abilitatea de a Vedea dincolo de ceea ce Este. Asa am invatat sa cobor in mine si sa incep sa ma cunosc, in liniste, reducand agitatia mentala. 
Observarea constienta impletita cu capacitatea de a admira se transforma, de-a lungul timpului, intr-o disciplina si intr-un mod de viata care inseamna pace si armonie. Care inseamna Centrare si Prezenta. Totul devine Frumos in jur iar Omul devine Iubire. Eu m-am angajat in acesta calatorie si invat sa raman fidela acestei decizii. Invat sa contemplu si invat sa-mi curat mintea. 
 

„Adio, zise vulpea. Iata secretul meu. E foarte simplu: nu poti vedea bine, decat cu inima. Esentialul e invizibil pentru ochi.” “Esentialul e invizibil pentru ochi, repeta micul print, spre a tine minte.”

Exista statuete care ne arata ca in Egiptul Antic oamenii obisnuiau sa tina piciorul stang in fata. Inteleciunea poporului roman spune sa pleci cu dreptul in fata insa in Egiptul Antic se obisnuia sa se plece cu stangul in fata. De ce? Exista explicatii cum ca ar avea o semnificatie esoterica caci pe partea stanga se afla inima iar egiptenii credeau ca pasind cu stangul calci in picioare raul astfel incat inima sa purceada. Tot ei, egiptenii, considerau inima ca fiind casa vointei, a emotiilor, a constiintei, centrul vietii insasi. Asadar, oriunde vrei sa ajungi pleaca cu inima inainte, imi tot repet mie. Totodata, inima este calauza pentru a alege si a ramane in adevar cu tine insuti/insati. 
„Contemplarea este singurul mod de a privi, care iti permite sa întelegi cu adevarat.“ 
Marin Preda in Imposibila intoarcere  
Odata ce ai pornit pe drumul cunoasterii de sine nu te mai poti minti si multumi cu orice. Sinele tau va dori sa guste permanent din Frumusetea adevarata si sa venereze intreaga Creatie care este perfecta. 
Despre natura realitatii personale se poate scrie mult insa e nevoie sa fie simtita si creata de inima insasi.

“Nu cunosti decat lucrurile pe care le imblanzesti, spuse vulpea. Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Cumpara lucruri de-a gata de la negustori. Dar, cum nu exista negustori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Daca vrei un prieten, imblanzeste-ma!” (Micul Print. Antoine de Saint-Exupery)

Asadar, te invit sa practici contemplarea pentru a incepe sa intelegi. Caci Lumina intelegerii aduce cu sine zorii vindecarii sufletului. Si mai mult decat atat, te va ajuta sa-ti faci noi prieteni.
Increde-te. 
Continua. Sunt alaturi de Tine. 
Aminteste-ti! 
Inima Omului contempla Creatia Domnului!

Cristina Majic

Sunt o creatoare de frumos, atenta la detalii, focusata pe a gasi sensul catre bunastarea interioara. Sunt pasionata de fotografie, plimbari in natura, lucru manual si lectura. Inainte de a afla beneficiile sesiunilor de coaching, eram o cautatoare. Cautam raspunsuri, cautam liniste, cautam solutii. Eram intr-o continua odisee ce nu-si mai gasea finalul. Acum am ajuns sa talmacesc insemnatatea cautarilor mele, am inteles de ce anume aveam nevoie pentru a atinge piscul potentialului meu creator. Celor care simt sa lucreze cu mine, le pot oferi sesiuni de coaching bazate pe confidentialitate, profesionalism si empatie. +4915165256677 cristina.majic@academiadecoaching.ro Facebook | Linkedin