Barbatul este plasat acolo unde se sfarseste pamantul,

                      Femeia acolo unde incepe cerul.”             Victor Hugo

Din vechi timpuri majoritatea oamenilor au perceput sau li s-a indus ca energia feminina si energia masculina  ar fi in conflict. Si asta pentru ca in minte ele sunt in conflict, in realitate nu. Putini au fost cei care au realizat ca cele doua se impletesc, colaboreaza, se completeaza. Au fost create sa se completeze. Odata ce ai inteles cum se manifesta fiecare, cum se impletesc, vei intelege ca impreuna actioneaza ca un intreg. Vei experimenta frumusetea creatiei si forta determinarii, vei trai experienta scopului si puterea sustinerii.

Sunt diferite ca si continut, dar nu sunt, mai buna sau mai rea, mai slaba sau mai puternica una  decat cealalata. Se vor impleti superb intr-o forma unica, maiastra atunci cand le cunosti manifestarea.

Energia masculina inseamna scop, obiectiv. Energia masculina inseamna a avea un plan, o structura pentru obiectivul tau. Creaza o structura pe care obiectivul creste.Energia masculina inseamna sa te organizezi, sa ai o directie. Inseamna sa fi determinat si sa actionezi. Determinare si actiune…Energia masculina inseamna ceva masurabil, ceva pe care vei putea spune clar daca l-ai atins sau nu, daca l-ai obtinut sau nu. Scopul, obiectivul,planul, structura, directia, actiunea, toate sunt logice, tin de mintea rationala care este finita. Energia masculina are un punct de plecare si un punct de sosire bine determinat.

Energia masculina naste conceptul.Este ideea. Dar are nevoie de energia feminina sa aduca in manifestare ideea.

Energia feminina inseamna creatia. Inseamna natura care este in continua expansiune. Energia feminina inseamna viata, da viata. De care apoi are grija. Energia feminina este cea care ocroteste ceea ce a creat. Energia feminina hraneste si sustine. Ea hraneste conceptul, il sustine si il aduce in manifestare. Daca energia masculina este forta, curajul, energia feminina este puterea. Se spune ca in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie puternica, si asta pentru ca ea cu energia feminina sustine obiectivul, il hraneste. Energia feminina umple, se muleaza pe energia masculina. Ea este imaginea de ansamblu. Creaza in ansamblu. Pe cand cea masculina este o energie clara, precisa, tintita.Energia feminina este o enegie subtila. Ea iti arata diferitele aspecte ale ansamblului sau ce aspecte poate imbraca pe parcurs energia masculina pentru a-si atinge obiectivul. Astfel ca ea, avand imaginea de ansamblu iti va arata si vulnerabilitatile. Energia feminina este reprezentata de luna. Spunem adesea atunci cand nu stim sa rezolvam pe moment o situatie sa lasam sa treaca noaptea pentru ca este un sfetnic bun. Energia feminina este conectata la ansamblu, acolo unde exista multiple viziuni si perceptii si de acolo prin intuitie isi va lua solutia.

Energia masculina inseamna asumare. Barbatul cu o energie masculina trezita isi asuma rolul de a proteja, de a proteja ceea ce lui ii da putere prin sustinere. Si o face cu curaj si determinare, cu forta si respect pentru energia feminina. Asumare inseamna sa-ti asumi atat inceputul cat si sfarsitul, indiferent daca ti-ai atins sau nu obiectivul.

Ca si oameni, femei sau barbati le avem intotdeauna pe amandoua, una mai pregnanta ca cealalta, dar intotdeauna va exista si un punct negru intr-o mare de alb, si un puct alb intr-un ocean de negru.  Ne manifestam mai mult sau ar trebui sa trezim in noi ceea ce suntem ca forma, dar depinde de noi sa constientizam cat avem trezita si din cealalata. Sau cat am avea nevoie sa trezim. Dar sa nu intelegem ca este gresit daca un barbat are trezita intr-o poportie mai mare sau isi manifesta mai pregnanat energia feminina sau invers. Conceptual stim intr-un anumit fel, ca femeia trebuie sa manifeste energia feminina, iar barbatul pe cea masculina. Si tot datorita conceptelor barbatii nu au voie sa planga pentru ca asta ar fi considerata o slabiciune pentru ei. Este o vulnerabilitate. Isi manifesta doar o emotie cu care ei nu sunt obisnuiti, pe care nu o inteleg, pentru ca lumea emotiilor, a lui ,,a simti’ este parte din energia feminina, care vede ansamblul, deci si vulnerabilitatile. Dar daca privim in lumea artistilor, indiferent daca scriu, picteaza, danseaza, canta, ei isi dau voie indiferent de sex sa-si manifeste de fapt energia feminina care este o energie creatoare.

Pe cand barbatul are un plan bine definit, femeia creaza din mers, este intuitiva, se conecteaza la ansamblu. Poate incepe si sustine mai multe planuri, dar se poate si pierde in acest ansamblu, neavand finalitate pentru o parte din ceea ce a inceput.

Intr-o relatie, indiferent de natura ei, cele doua energii intelese in modul in care exista, se manifesta, se pot impleti aducand o armonie sublima intregului.

Barbatul vrea sa cucereasca, femeia vrea sa imbratiseze. Prin cucerire n-o va avea, prin imbratisare, da.

Cand barbatul va intelege acest lucru, prin trairile femeii, prin ochii ei va trai energia ansamblului, pentru ca femeia odata ce se simte inteleasa se muleaza pe energia masculina, se amesteca pana la omogenizare.

Intr-o relatie trebuie sa fim constienti de ce aduce fiecare.  Barbatul va aduce piatra. O va smulge, o va sparge, o va tarii poate, pentru a o aduce. Femeia ii va da valoare slefuind-o!

“Barbatul este un templu, femeia este sanctuarul.

In fata templului ne descoperim, in fata sanctuarului ingenunchem.”      

                                                                                   Victor Hugo

 

Sorana Brucar