Mintea noastra este un mic univers care poate de pe culmile cele mai inalte de extaz si bucurie sa ne coboare in cele mai negre ganduri si emotii care sa ne dicteze viata. Acest univers l-am numit minte constienta care creaza emotiile noastre: emotii pozitive care fac corpul sa se destinda, sa iti doresti sa iei in brate intreaga lume sau din contra, emotii negative care te fac cat mai mic, te simti coplesit de povara gandurilor negative de care esti invadat.

Emotiile pozitive dau gust vietii, devii mai bun, mai intelegator, mai empatic.

Emotiile negative insa …. Si aici incepe adevarata provocare. Sa identifici locul unde te afli si sa alegi sa iesi din aceasta stare; iar asta se poate face numai prin crestere cultivata de tine insuti, in mod constant si continuu. Sau poti ramane acolo unde te afli, iar corpul nu are alta posibilitate decat sa iti transmita prin boli suferinta sufletului, dandu-ti astfel imboldul de a te trezi si iesi din aceasta stare.

Unii aleg sa se trezeasca, sa isi sondeze propriile emotii si sursa care le-a generat. Introspectia si autoobservarea sunt esentiale in aceasta etapa. Mintea noastra constienta ne arata sursa, evolutia noastra si calea spre vindecare. 

Insa se mai intampla uneori sa am o dorinta, pun in ea emotie, creez o imagine, adaug culoare, gust, miros, construiesc etapele sa mi-o indeplinesc si … totusi nu imi iese ceea ce mi-am propus. Imi schimb strategia, “redecorez” imaginea si obtin acelasi rezultat. 

Incep sa ma intreb unde am gresit, reanalizez pasii care din “coincidenta” sunt aceiasi, imi canalizez energia pe eroarea ascunsa si …. rezultatul nu poate fi decat tot o eroare. Ca urmare, ma canalizez pe eroare si nu pe solutie. Mintea imi sopteste atunci perfid ca dorinta mea este prea mare pentru puterile mele, ca eu nu pot, nu am noroc si multe alte “concluzii” care nu sunt altceva decat consecinta a acelorasi erori de rationament. 

Exista insa un mare “secret” care este tot timpul in fata ochilor nostri. Toate aceste nereusite vin din subconstientul nostru imbuibat de programe mostenite sau dobandite de adultii cu care ne-am intersectat in calatoria noastra prin viata si care au ramas acolo sa ne limiteze viata si sa ne mentina pe modulul de supravietuire.

Este zona de blocaj ca sa-i spunem asa in calea noastra spre fericire.   

O igiena periodica a mintii, similara cu igiena corporala este absolut necesara. 

Am citit undeva ca “fericirea sta in lucruri marunte”. Toti suntem de acord cu asta insa daca intrebi, cei mai multi dintre noi imaginea de fericire este legata de o masina, o stare materiala buna, un partener care sa ne faca fericit si cate in luna si stele. Insa inconstient (coincidenta oare?), notiunea de fericire este legata de lucruri exterioare noua. A cauta fericirea in exterior este echivalent cu programarea de a fi nefericit. 

Fericirea este in noi, ingropata de cele mai multe ori de diferite masti: masca orgoliului, a ambitiei, a atasarii de lucruri, de oameni ….