„Daca dragoste nu e, nimic nu e“, spunea Marin Preda in ultimul sau roman. Am ales acest citat atat de profund, insa nu ma refer aici la iubirea dintre  doua persoane, iubirea de cuplu. Stim ca Iubirea face viata frumoasa, palpitanta, colorata. Ne cresc aripi si entuziasmul ne insoteste pretutindeni.

Tu te simti asa cand te iubesti pe tine? Te iubesti pe tine atat de mult incat sa te simți asa? Cu siguranta atunci ai avea atata iubire de oferit celor din jurul tau!

Dragostea este o particica din componenta fiintei umane. Acea esenta care face sa se manifeste geniul creator al fiecaruia dintre noi. Orice persoana este unica. Creatoare. Geniala, deci si tu. Stiai asta?

Cand stii asta, te manifesti. Traiesti in prezent, impacat cu trecutul si planuind urmatorii pasi din viitorul apropiat. Creezi. Creezi o emoție pozitiva, o stare de bine, o bijuterie hand made, o carte, o ilustratie, un pahar, un tablou, plantezi un pom, sadesti o floare, ajuti din starea eului tau de Adult, proiectezi ceva, salvezi viata cuiva, consiliezi, construiesti, pictezi, scrii etc. Faci lucruri simple sau complexe, marete pentru sufletul tau si al celuilalt. Maretia, ca si Bucuria, Pacea, Fericirea, este molipsitoare. O creatie mica sau mare este si ramane o Creatie.

Daca nu stii inca ca esti special(a), frumo(a)s(a), creato(a)r(e), genial(a), a venit timpul sa afli. Azi, acum.

De ce venim pe acest pământ? Cu siguranță pentru a ne manifesta geniul, sa cream acel ceva special. Orice ar fi acel ceva, insa sa te simti complet, satisfacut, plin de iubire dupa ce l-ai creat si daruit. Apoi celalalt care a primit sa se simta complet, satisfacut, plin de iubire si de recunostinta. Si sa dea mai departe. Este un dar fara sfarsit, care se intoarce la tine de multe ori, sub diverse forme.

Gandul bun e inceputul. Apoi trairea, sentimentul, emotia cu care transmitem gandul bun sunt cele care spun Universului ce intentie avem. Dupa aceea totul vine de la sine, iar samanta va deveni un pom roditor doar daca ii oferi apa, lumina, caldura, rabdare si dragoste.

Intentia trimisa in Univers, cu emotia aferenta, este cea care ne determina un comportament si cum alegem sa ne fie viata. Gasind scuze, e simplu. E cel mai simplu. Sa te scuzi si sa amani pe mai tarziu, ca poate…

Ne-am nascut ca sa fim fericiti. Sa iubim. Sa fim iubiti. Sa prosperam. Sa ne descoperim comoara din interiorul nostru. Da, Se poate. Daca alti oameni reusesc, si noi putem reusi orice ne dorim. Orice i-a iesit ceva cuiva, obtinut in mod corect, poate iesi oricui. De aceea avem nevoie sa ne analizam in interior, sa ne iubim foarte mult, pentru ca atunci cand iubesti, se intampla miracole. Sunt multe explicatii despre ceea ce se intampla atunci cand iubesti… pe altcineva, insa foarte putine despre atunci cand te iubesti pe tine. Probabil si in al doilea caz partea creierului responsabila cu frica si cu emotiile negative este inhibata complet, asa cum se intampla cand esti indragostit.

A te iubi pe tine in adevaratul sens al cuvantului ( nu a fi egoist, manipulator si materialist, ca aia numai iubire nu e) inseamna sa ai putere. Sa reusesti. Sa fii fericit. Probabil de aceea nu ne invata nimeni cum sa ne iubim pe noi. Avem nevoie la gradinita, in scoala, in facultate, in viata de profesori de fericire. Iar acestia ei insisi ar trebui sa fie plini de dragoste, dragoste fara margini.

Deci fii tu profesorul tau de fericire. Si al copilului tau. Si al celui de langa tine.

Esti limitat doar de ceea ce crezi tu ca este posibil.

Cu dragoste si pasiune, totul este posibil.

„Unde dragoste nu e, nimic nu e”.


Adriana Zamfir

Zamfir Adriana

Daca doriti sa lucram impreuna, ma puteti contacta: Date de contact: adriana.zamfir@academiadecoaching.ro sau +40722338411 (Romania)

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”