“Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. Cu totii ne dorim sa fim iubiti pentru ceea ce suntem. Sa fim acceptati si apreciati. Si credem ca oferim iubire, asteptam sa primim la schimb. Spunem ca iubim, insa ne comportam in asa fel incat celalalt nu se simte iubit. Oare de ce? Pentru ca de cele mai multe ori nu ne iubim pe noi insine. Cand te iubesti pe tine, vei putea iubi si pe altcineva.

 

CUM STII CA TE IUBESTI PE TINE?

 1. Cand te pui pe primul loc in viata ta, fara a confunda iubirea de sine cu egoismul. Adica sa te gandesti la tine, sa alegi sa faci ceea ce te implineste si iti aduce fericire. Cand esti impacat un tine, vei putea sa fi impacat si cu ceilalti. Nimeni nu stie mai bine decat tine ce iti doresti. Adesea facem greseala de a pune pe umerii altuia dorintele noastre, avem asteptari. Surpriza vine cand celalalt nu raspunde asteptarilor tale. Poate ca nici el nu cunoaste iubirea, nu stie sa se iubeasca pe sine si nici pe tine.
 2. Cand nu te judeci, nu te critici, nu te abuzezi. Cu siguranta ai facut greseli, insa stii ca ai ales astfel avand anumite cunostinte si experiente la momentul acela si a fost cea mai buna decizie a ta. Asa ca te uiti cu iubire si blandete la situatia respectiva si analizezi ce a fost si ce nu a fost bun si ce poti schimba pentru ca data viitoare sa ai un alt rezultat. Fara sa te invinovatesti sau sa dai vina pe altul. Iti asumi cu responsabilitate faptele tale.
 3. Cand te apreciezi pentru realizarile tale, chiar si pentru esecuri, pentru ca ai avut curajul sa faci ceva, chiar daca nu ti-a iesit cum ti-ai dorit,  pentru ca ai invatat o lectie. Si anume: cum sa nu mai faci data viitoare.
 4. Cand nu pui pret pe aprecierile altora.
 5. Cand, la sfarsitul fiecarei zile, observi cate lucruri ai realizat!
 6. Cand nu mai stai in relatii abuzive sau toxice, cand nu accepti langa tine oameni care te fac sa suferi, cand nu te lasi manipulat.
 7. Cand nu te pui in situatii ca altii sa te raneasca.
 8. Cand nu te lasi mintit de altii sau chiar de tine.
 9. Cand zambesti des. Cand te uiti intr-o oglinda si iti place ce vezi.
 10. Cand poti sa stai singur cu tine si in momentele mai putin placute si te accepti.

CUM STII CA ESTI IUBIT?

 1. Cand celalalt este deschis si sincer cu tine si iti spune adevararul in fata si, in acelasi timp, iti protejeaza sentimentele.
 2. Cand iti da libertatatea de a fi tu insuti.
 3. Cand te incurajeaza sa iti urmezi visele.
 4. Cand nu isi doreste sa te schimbe.

CE-I DE FACUT?

Invata iubirea de sine! Numara activitatile zilnice incepand cu spalatul de dimineata si cu telefonul dat unei persoane sa o saluti, cu o vorba buna adresata cuiva. Incepe ziua cu a-ti spune o incurajare, o apreciere! Observa-ti comportamentele tale! Daca te uiti la ele, te descoperi, acolo  sunt rezultatele tale. Invata ce om extraordinar esti!

Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

Dumitra Chiriac,

Practitioner Coach,

Dumitra Chiriac

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”