Oricata experienta de viata am avea, exista situatii in care orice intamplare similara din trecut pare sa nu ne fi invatat nimic, facandu-ne sa ne comportam ca niste nou-nascuti.

Convorbirea cu operatorul de telemarketing

Un politicos “Multumesc, nu sunt interesat” este cea mai buna alegere cand esti sunat de un operator de telemarketing. Acesta va incerca, probabil, sa mai incerce o intrebare de genul “Intelegeti ca asta v-ar reduce rata la asigurare la jumatate?”

Multumeste din nou persoanei de la capatul firului si inchide. Nu-i da prilejul sa vina cu alte argumente. Asta nu va face decat sa risipeasca timpul tau si pe al ei. Si nu incerca sa te explici sau sa dai informatii “din interior”.

Operatorii de telemarketing lucreaza dupa un scenariu, in care sunt prevazute si potentialele variante de raspuns ale celui care ar putea sa le devina client, mai ales in cazul in care raspunsul acestuia nu este un “nu” categoric. A incerca sa pasezi responsabilitatea, pentru a scapa pe moment de convorbire, va duce la alte si alte intrebari.

Daca vei spune, de exemplu, ca nu tu decizi, va intreba la ce ora vine acasa persoana in cauza, va suna atunci, iar povestea se va repeta.

Altercatie cu partenerul de viata

El a inceput. Ba, poate ca tu. In orice caz, indiferent care ar fi vinovatul, nu mai vrei sa vorbesti despre asta. Ar trebuie, totusi, sa termini discutia? Nu.

N-ar trebui sa continui discutia pana nu te calmezi. Atunci cand esti prea nervos, partea din creier unde se afla gandirea logica este inhibata, iar IQ-ul scade vizibil, cu undeva in jur de 15 puncte, explica Ransburg.

Este exact momentul in care se spun lucruri care nu ar trebui niciodata zise. Asa ca cere o pauza. In mod normal, logica ar trebui sa iti revina intr-un interval de 20 de aminute, moment din care poti relua discutia intr-un mod mai productiv.Iti faci tie un bine foarte mare si relației voastre.

Daca ai nimerit intr-un restaurant “nepotrivit”

Daca deja te-ai asezat intr-un restaurant si ti s-a oferit apa din partea casei si o gustare, iar tu decizi, din cine stie ce motive (in general pentru ca e prea scump pentru buzunarul tau) ca vrei sa pleci, te poti ridica sau nu?

Grea intrebare. Daca ti s-a adus ceva, fie si din partea casei, se cheama ca procesul de servire a inceput deja. Chiar si asa, poti pleca, daca simti ca alegerea a fost nefericita. Ridica-te, lasa un bacsis mic si fa-te nevazuta.

Daca te intalnesti cu chelnerul in drumul spre iesire, multumeste-i gratios si spune-i pe scurt ca ca iti doresti altceva, poate un restaurant mai putin select, mai luminos, in definitiv orice altceva decat reprezinta acel local. Nu te incurca in scuze. In final, e vorba de banii tai.

Daca inca nu ai fost servit cu nimic, n-ar trebui sa-ti faci probleme. Ridica-te si cauta un loc pe sufletul tau, in alta parte.

Cand alcoolul isi spune cuvantul

O iesire dupa program cu colega cea noua, in scopuri colegiale, bineinteles, ar putea parea o idee buna. Ce pacat ca dupa trei pahare nu mai seamana deloc cu ea… Poti sa te faci nevazut? In niciun caz, situatia poate deveni chiar periculoasa daca ea intentioneaza sa se suie la volan. In plus, in starea ei, e mai bine sa nu o lasi pe maini nesigure.

Asa ca fii responsabil si propune-i sa o conduci pana acasa sau urc-o intr-un taxi.

Data viitoare, invit-o intr-un loc unde cea mai “tare” bautura sa fie cafeaua. Si tine minte: unii oameni se pot comporta de-a dreptul idiot atunci cand consuma alcool, pentru ca in restul timpului sa fie extrem de sobri.

Sunt foarte multe situații in care ne punem zilnic si de multe ori nici nu ne dam seama.

Rămâi centrat,si focusat pe soluții.

Un lucru foarte important pe care il poți face este sa fii sincer cu tine si sa nu te minți.

Dacă ai intrat intr-o încurcătura întreaba-te:

Cum se face ca am reușit sa ajung aici?

Ce învățătura îmi insusesc de aici?

Ce voi face concret data viitoare sa nu mai ajung in situatii similare.

Eu te invit cu iubire,sa lucram împreuna prin sesiuni de Coaching.Sa scoți geniul din tine si sa ajungi la potențialul tau maxim.

Te imbratisez cu iubire,

Madalina Nastase Life&Relationship Coach

Madalina Nastase on EmailMadalina Nastase on Facebook
Madalina Nastase
Life&Relationship Coach
Eu te invit si te astept cu mare drag la o sesiune individuala de coaching sau de grup,cu prietenele tale, strict confidentiala unde poti sa iti imbunatatesti si infrumusetezi viata.

Aceeasi si mereu alta, Madalina NastaseLife&Relationship Coach

tel. 00447427991909
email: madalina.nastase@academyforcoach.com
Facebook:Elena Madalina Nastase

Madalina Nastase

Madalina Nastase

Eu te invit si te astept cu mare drag la o sesiune individuala de coaching sau de grup,cu prietenele tale, strict confidentiala unde poti sa iti imbunatatesti si infrumusetezi viata. Aceeasi si mereu alta, Madalina NastaseLife&Relationship Coach tel. 00447427991909 email: madalina.nastase@academyforcoach.com Facebook:Elena Madalina Nastase

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”