Se spune ca cel mai lung drum este de la minte la suflet…se poate sa fie asa..

In articolul de data trecuta am dezvoltat subiectul gandurilor, si cum sa nu ne identificam cu ele, dar mai ales cum sa nu credem orice gand ne trece prin minte.

Daca ai vazut filmul “Lord of the Rings”, sigur iti amintesti de personajul Smigel…frumoasa metafora pentru mintea umana, pentru felul in care suntem noi construiti atat cu parte de lumina cat si cu parte de umbra.

Atunci cand partea ta de umbra pune stapanire pe tine, atunci incep sa apara ganduri negre, venite din umbra ..stari de suferinta, anxietate, depresie, frica, manie, etc..

Cand ma “trezesc” cu stari si ganduri aiurea, ma intreb cu voce tare “ Smigel ce cauti prin capul meu??” si incep sa rad..imi imaginez dracusorul asta mic cum se ascunde prin colturi de creier, sa nu cumva sa il descopar si se apuca de “prostii”.. imi face bine sa fac misto de mintea mea, sa nu ma mai iau asa in serios..rasul aduce o alta vibratie energetica vietii. Prin ras reusesc sa sparg teama si gandul ce incepea sa faca ravagii, atunci se opreste.

Nu mai cred tot ce gandesc!! Nici macar nu imi mai urmaresc toate gandurile. Le observ si le las sa treaca. Dau atentie doar celor care imi schimba starea emotionala. Acolo ma apuc de lucrat. Le iau la intrebari, ma iau la intrebari, ma duc pe firul gandului pana reusesc sa imi dau seama ca este doar o inchipuire menita sa ma inspaimante si sa imi fure bucuria zilei de astazi, bucuria momentului de acum.

Iar eu m-am hotarat sa traiesc ACUM, sa simt ACUM, sa actionez ACUM, sa ma bucur ACUM, sa iubesc ACUM

Pana data viitoare, cu iubire si incredere,

Catalina Olteanu

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”