Cum poti fi mai deschis fata de cei din jur pentru a avea mai multi prieteni?

Cu ce ai putea incepe? Intotdeauna cu tine. Intreaba-te ce astepti de la cei din jur, prietenie, companie, afectiune, timp de calitate, sprijin? Ca sa poti primi este important ca tu sa faci un prim pas si sa oferi acele lucruri altor persoane. Este exact asa cum ai planta niste seminte care daca sunt ingrijite corespunzator vor da roade. Insa cum ai putea sa oferi daca simti ca exact acele lucruri iti lipsesc?

 Prima persoana de care este necesar sa te ocupi esti tu. Nu vei gasi in exterior ceea ce nu este deja in interiorul tau. Intreaba-te de ce te-ar accepta cineva ca prieten? Ce calitati ai? Tu te-ai alege pe tine ca cel mai bun prieten al tau? Care este relatia ta cu tine insuti? Observa-te in timpul zilei, observa ce ganduri ai despre tine, ce iti spui. Te incurajezi sau te critici aproape tot timpul? Ce faci pentru a-ti exprima dragostea si respectul fata de tine insuti? Atat timp cat nu te valorezi, nu te accepti, nu te iubesti nici cei din jur nu o vor face. Am invatat acest lucru din propria experienta.

 Nu este necesar sa fii perfect sau perfecta ci doar sa te accepti, asa cum esti acum, cu calitati, defecte, capacitati sau slabiciuni. Nu te compara cu nimeni, esti unic. Incepe prin a-ti spune parerea chiar daca este diferita de a celorlalti, nu este necesar sa pari sau sa fii altceva decat esti. Persoanele care vor rezona cu tine te vor alege ca prieten.

Ofera din ceea ce esti si din ceea ce ai tu in acest moment si nu-ti fa griji. Poti incepe prin a fi amabil, binevoitor, prin a oferi un zambet. Ofera putin din timpul tau, asculta-l cu atentie pe cel care este in fata ta. Ofera totul detasat, fara asteptari. Cel din fata ta iti va oferi din ce este el si din ce are el, este foarte posibil sa nu fie exact ceea ce tu ai oferit. Iti poate oferi uneori mai mult, alteori mai putin. Uneori poti primi de la cineva de la care nu te aspepti. Insa nu te opri niciodata din a darui celorlati, universul va gasi calea prin care tu vei primi ceea ce ai oferit. Orice comportament se poate invata, a fi sociabil se poate invata daca asta iti doresti. La inceput ai nevoie de antrenament constient, dar in scurt timp acest comportament va deveni un obicei si il vei manifesta cu usurinta.

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine


Ioana Epure

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine, Tel: +34670847516, +40770408311 E-mail: ioana.epure@academiadecoaching.ro