(din seria- unelete de transformare personala)

Maya Maria BOGHIAN Life&Business COACH

 

Draga OM Minunat,

Astazi imi propun sa-ti pun la dispozitie alte unelete pentru transformarea ta personala care pot sa te ajute SA DEVII OMUL CARE ITI DORESTI SA FII, respectiv sa fii un membru al familiei din care provii, dar sa poti elimina unele din acele aspecte care te pot face vulnerabil, bolnav, sau sa intri in *aceasi pantofi* pe care i-a purtat un parinte sau o ruda de a ta, pe care nu-i vrei, dar nu stii cum sa scapi de ei.

*Pantofii* sunt acele insusiri pe care le-ai mostenit, de la cei din familia pe care le-ai dezvoltat/aplificat inconstient  si care te fac sa urmezi aceasi cale pe care au facut-o cei pe care ii *copii*.

Te asigur ca acestea se pot estompa, uneori chiar elimina, daca esti constient de ele si daca iti doresti acest lucru cu adevarat.

Dar sa luam lucrurile de la inceput.

Care este explicatia copierii acestor insusiri/predispozitii/tipare ?

Suntem programati genetic sa insumam gene in AND-ul nostru, de la 7 generatii pe linie materna si paterna. Cu cat genele mostenite sunt mai puternice, cu atat ele fac ca asemanarea/copierea sa fie mai puternica.

Ca sa intelegi mai bine acest fenomen, te rog sa iti indrepti atentia catre cea ce se intampla in cazul unei simple seminte. Aceasta mosteneste *trasaturile* plantei din care provine. Daca aceasta este plantata in sol fertil, i se creaza aceleasi conditii favorabile ca a plantei din care provine, ea se dezvolta aproape la fel. Daca insa ii schimbam conditiile, ii taiem din frunze , crengute, ii schimbam continutul substantelor cu, care o udam, o altoim, vom obtine pe acelasi suport , o planta cu alte insusiri, cu alte performante.

Ce se intampla in cazul omului ? Cam la fel !

De multe ori, poate ai auzit spunand/poate ai spus si tu acest lucru/sau ti s-au spus aceste cuvinte * copilul asta seamana atat de mult cu, mama,tata ,bunica… etc*.

Este clar ca cei care afirma acest lucru, confirma ca, obseva insusiri, comportamente asemanatoare cu ale unei anumite persoane, in copilul supus evaluarii.

Cu cat, un copil aude, mai mult acest lucru, este pur si simplu * impins* sa copie acea persoana, pentru ca el estedirijat inconstient pe acest drum

Cu cat capacitatea copilului de analiza si intelegere a realitatii se dezvolta, cu atat mai mult, functie de aprecierea sa, imbratiseaza aceeasi cale ( copiind din ce in ce mai mult actiunile persoanei pe care o mosteneste –atunci cand copilul considera  ca place acea persoana, sau aude spunandu-se despre ea cuvinte de lauda/aprecieri la adresa acelei persoane)

Contrar, daca nu place acea persoana, se va opune din rasputeri sa o copie, deci va estompa acelele trasaturi/tipare mostenite.

Nu stiu daca ai auzit, ca in multe cazuri exista animale care capata trasaturile stapanilor. E acelasi lucru .

Evolutia genetica ne-a dat tendinta de a acorda atentie anumitor modele. Avem capacitatea de a ne depasi in mod constient programarea genetica si chiar pe aceea ca, in timp, sa ne reprogramam astfel incat, inconstient, sa acordam atentie altor lucruri, daca decidem ca sunt mai importante.

Ca si concluzie:

Daca nu iti place ceva din mostenirea primita, incearca sa spargi tiparele si sa nu mai mergi pe calea care nu iti place. Fa total opus decat ai facut pana acum, decat a facut cel pe care l-ai copiat.

In schimb daca iti place evolutia unei persoane pe care o apreciezi, daca vrei sa fii ca ea, descopera modul in care acea persoana a procedat, identifica calea si foloseste aceiasi pasi (stiintific se vorbeste de repetarea zilnica, constienta a noului mod de actiune 30 zile-90 zile pentru ca sa se formeze o noua cale neuronala, prin care se poate inlocui un obicei/un tipar, iar raspunsul se produce dupa aceasta perioada automat).

Daca vrei incearca ! Daca nu reusesti singur, ma poti cauta !

Dacă vrei să faci și tu o schimbare in viata ta, te aștept la o sesiune de coaching cu mine.

Maria (Maya) Boghian on EmailMaria (Maya) Boghian on Facebook
Maria (Maya) Boghian
Dacă vrei să faci și tu o schimbare, te aștept la o sesiune de coaching cu mine.

Email: maria.boghian@academiadecoaching.ro / maria.boghian@academyforcoach.com

Tel: 0040 732008008

Maria (Maya) Boghian

Maria (Maya) Boghian

Dacă vrei să faci și tu o schimbare, te aștept la o sesiune de coaching cu mine. Email: maria.boghian@academiadecoaching.ro / maria.boghian@academyforcoach.com Tel: 0040 732008008

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”