Bine te-am regasit. Astazi ma intrebam de ce nu mi-au iesit lucrurile cum mi-am dorit, uneori. Imi fac zilnic planuri, actionez in diferite directii, si cat e ziua de mare nu prea am am timpi ”morți”. Particip la evenimente, ma contactez cu oamenii, lucrez la visul meu de a deveni un coach mai bun, scriu, ma ocup de casa si de educatia adolescentului meu rebel……dar parca nu iese intotdeauna cum mi-am propus.

Tie ti se intampla acest lucru? Ei bine, inca mi se intampla astfel de lucruri, chiar daca am la indemana multe instrumente de dezvoltare personala. E firesc sa trecem uneori prin astfel de situatii, in care lucrurile nu ne ies tocmai cum le planificam initial.. Doar suntem oameni. Tot ce ni se intampla ne ajuta sa crestem si sa cautam mereu solutii.

M-am intrebat ”CARE SUNT MOTIVELE PENTRU CARE LUCRURILE NU IMI IES UNEORI CUM IMI DORESC”.  M-am gandit bine la acele situatii ce nu prea mi-au iesit ok, si iata cinci dintre cauzele cele mai frecvente, identificate de mine, pentru care lucrurile nu ies intotdeauna cum ne-am dori:

  1. Pentru ca nu avem o directie clara sau un obiectiv bine stabilit;
  2. Pentru ca, desi avem un obiectiv si o directie clara nu avem un plan bine facut, cu actiuni si pasi concreti de urmat;
  3. Pentru ca desi avem un obiectiv, si ne facem un plan de actiune, nu suntem perseverenti in actiunile noastre, si nu urmarim agenda zilnica;
  4. Pentru ca desi exista obiectivul, si planul, si actiunile zilnice, ne lipseste entuziasmul si motivatia de a depasi obstacolele care apar pe neasteptate;
  5. Pentru ca desi ne-am stabilit obiectivul, si planul, si actiunile si am gasit motivatia de a depasi obstacolele, nu suntem consecventi in ceea ce facem – adica nu ramanem constanti in actiunile noastre, nici fideli principiilor si valorilor proprii (pe baza carora am pornit in atingerea acelui obiectiv), ci ne lasam influentati de mediu si de sfaturile celor din jur.

Ei bine,  o sa te intrebi: ”cu ce ma ajuta sa stiu de ce nu imi ies lucrurile?” Pai e simplu. Daca stii cele 5 cauze inseamna ca le poti elimina din start luand in condiderare elementele cheie ale reusitei:

  • Un vis, un obiectiv, un tel bine definit – cu data specificata;
  • Un plan cu principalii pasi de actiune, pentru atingerea obiectivului;
  • Perseverenta, adica actiuni zilnice in acea directie, monitorizate cu ajutorul unei agende, care te ajuta sa urmaresti gradul de realizare al planului stabilit;
  • Entuziamul si optimismul – care te ajuta sa treci peste obstacole, mai usor;
  • Consecventa in actiuni – adica o constanta in ceea ce faci si in modul de actiune (in conformitate cu valorile si principiile tale personale). Asculta-ti inima si nu te lasa influentat de ceilalti. Numai tu stii ce e mai bine pentru tine. Crede-ma. E testat!

Indiferent care este obiectivul tau pe termen lung sau scurt, indiferent care iti sunt nevoile si planurile de viitor, eu iti doresc mult succes. Incearca sa te imaginezi peste 2 ani, sau peste 5 ani, sau chiar peste 10 ani. Te ajuta aceste obiective in realizarea visului tau mai mare? Te ajuta in realizarea scopului vietii? Astea sunt intrebarile cu care ar trebui sa incepem cu totii inainte de a ne stabili obiective si scopuri pe termen scurt. Viata este cumulul pasilor mici pe care ii facem in fiecare zi.

Te cuprind cu sufletul! Daca consideri utila aceasta informatie te rog sa o impartasesti si altora din lista ta, ori sa lasi un comentariu.

Multumesc.


Aida Cimpeanu

Aida Cimpeanu

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : aida.cimpeanu@academiadecoaching.ro Tel :  0748 553019/ 0728 651 711  

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”