Bine te-am regasit! Sunt Aida Cimpeanu, prietena si colega ta de drum, si astazi ma simt indatorata sa te intreb ”cum te trezesti tu dimineata?”,  deoarece se spune ca asa cum te trezesti de dimineata, asa iti va merge toata ziua”. Daca nu ai avut inca succesul pe care il sperai in viata, poate ar fi cazul sa reflectezi putin la felul in care te trezesti dimineata.Te trezesti cu usurinta sau amani alarma si te afunzi si mai mult sub pleduri? Cu ce ganduri te trezesti? Cu ce planuri?

Cercetarile au aratat ca majoritatea oamenilor au oroare de trezitul de dimineata. Unii amana alarma, pe cat posibil, si se trezesc pe ultima suta, intarzie la serviciu sau la intalniri. Altii devin foarte iritati cand trebuie sa se trezeasca prea dimineata, ori sunt morocanosi si somnorosi aproape toata ziua, asa incat nu au nici un spor la treaba.

E adevarat ca somnul de dimineata e cel mai dulce, e atat de cald si de bine in asternuturi, atat de confortabil, si te simti in siguranta….parca toate grijile dispar. Nu-i asa?

Iata un adevar, pe care unii dintre noi il cunosc deja: majoritatea oamenilor de succes (politicieni, oameni de afaceri, oameni de stiinta, scriitori, etc.) sunt oameni matinali, unii chiar foarte matinali. Benjamin Franklin, unul dintre cei mai matinali politicieni, considerat un ”guru” in domeniul autocontrolului si al productivitatii in munca, era de acord ca ”mersul devreme la culcare si trezirea devreme il fac pe om sanatos, bogat si intelept.”

Unui adult ii trebuie 7-8 ore de odihna pe noapte, pentru a da organismului energia de care are nevoie a doua zi, in asa fel incat sa fie eficient. Exista insa si persoane, foarte energice, dupa numai 4-5 ore de somn. Aici intervine calitatea somnului si  gandirea lor pozitiva, care le da un plus de energie si incredere.

Hai sa vedem ce ascunde amanarea trezitului de dimineata. Se spune ca daca amani trezitul de dimineata in mod curent, inseamna ca amani si alte lucruri in viata ta, dar mai ales succesul.

Eu, de exemplu, am avut aceasta problema de a ma trezi dimineata, o perioada indelungata de timp,  si ma autosabotam fara sa-mi dau seama, in sensul ca amanam de fapt, lucruri importante, pe care tot eu trebuia sa le rezolv. Am descoperit ca in spatele amanarii de a ma trezi dimineata sta un soi de frica…..de fapt mai multe frici. Frica de ziua de maine, frica de a actiona, frica de grijile si problemele de peste zi, frica de esec, etc.

Iata cu ce gen de ganduri ne trezim dimineata, majoritatea dintre noi:

-”deja s-a facut ora de trezit?”

-”cand a trecut noaptea?”

-”offf….iar o zi de munca!”;

-”de ce nu se face odata week-end?”;

-”iar o sa fie aglomerat si o sa iau tot traficul in piept!”;

-”iar o sa inghet prin statie asteptand autobuzul!”;

-”iar o sa ma streseze seful si o sa ma cert cu colegii”;

-”daca intarzii la serviciu iar o sa ma priveasca colegii cu repros”;

-”o noua zi in care o sa-mi bat capul cu proiectul asta dificil”;

– ”iar am o gramada de lucruri de rezolvat si o gramada de probleme”;

-”oare in ce toane o mai fi astazi seful?” etc. ;

Ce crezi ca se ascunde, de fapt, in spatele unor astfel de ganduri? Fricile noastre, pentru lucrurile pe care ni le imaginam ca se vor intampla peste zi. Din pacate asta este adevarul. Marea majoritate ne temem pentru ceea ce urmeaza sa se intample.

Acum ca stii acest lucru, ai sansa sa inlocuiesti gandurile si convingerile negative cu care te trezesti dimineata, cu altele, optimiste si functionale, care iti dau energia de a actiona cu curaj si iti alunga temerile. La urma urmei problemele si sarcinile de peste zi tot trebuie rezolvate. De ce sa nu faci acest lucru cu o gandire  optimista?

In articolele viitoare iti voi vorbi despre cum te poti trezi mai devreme cu o stare buna, si despre avantajele trezitului la ora cinci dimineata.

Multumesc pentru timpul acordat. Daca aceste informatii ti-au fost de folos, te rog sa lasi un comentariu.

Te cuprind cu drag, in sufletul meu, si iti doresc o calatorie placuta spre succesul personal!

Aida Cimpeanu on EmailAida Cimpeanu on Facebook
Aida Cimpeanu
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : aida.cimpeanu@academiadecoaching.ro

Tel :  0748 553019/ 0728 651 711

 

Aida Cimpeanu

Aida Cimpeanu

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : aida.cimpeanu@academiadecoaching.ro Tel :  0748 553019/ 0728 651 711  

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”