Ca sa ajungi la aceasta stare de neincredere totala cel mai probabil ti-a luat o perioada de timp, s-au petrecut experiente mai putin placute in jurul tau. Nu te-ai trezit brusc intr-o dimineata spunandu-ti si simtind asta. Chiar daca nu ai auzit / vazut / perceput semnalele de avertizare pana la a se agrava, eu te felicit pentru curajul de a te observa, a intreba si pentru dorinta de a remedia situatia fiind gata de schimbari!

 

Te invit sa raspunzi la urmatoarele intrebari pe caietul de lucru cu sine.

Ce este increderea pentru tine? Ce te-a facut sa iti pierzi increderea? Scrie o lista cu 10 situatii exacte si concrete. Ce semnale ai avut inainte? Ce ai simtit mai exact? Ce legatura ai cu acele persoane? Le cunosti bine sau nu? Te raportezi diferit la incredere in situatii diferite si cu persoane diferite?

 

Te-ai amagit ca cineva este intr-un anume fel…iar dupa amagiri, apar dezamagirile. Dupa iluzii, deziluziile.

 

Ce ai invatat din aceste experiente? Ce vrei de acum inainte in viata ta? Ce gandesti, spui si faci diferit pentru asta?

 

Daca mai cauti iubirea si increderea in afara ta, vei fi nefericit intr-o masura mai mica sau mai mare.

De cele mai multe ori ajungem sa nu mai avem incredere in altii pentru ca nu avem incredere in vocea noastra interioara, in ghidul nostru interior plin de intelepciune.

Cand suntem atenti si prezenti, vom observa indicii despre ceilalti, vom iesi de pe pilot automat, din a ne imagina scenarii care nu au legatura cu realitatea. E important sa le luam in seama ramanand constienti si nu mergand la extremele naivitate ori suspiciune excesiva.

Da, toti oamenii sunt buni in esenta lor si au intentii pozitive, insa nu toti aleg sa manifeste ce este frumos in ei. Criminalii isi justifica crimele prin faptul ca si-au trimis victimele intr-o lume mai buna, ca le-au salvat sau ca au salvat lumea de o fiinta rea. Daca tu nu furi, nu inseamna ca nimeni de pe Planeta nu fura. Nu e cazul sa crezi ca leul nu te mananca pentru ca tu nu vrei sa il savurezi.

E de datoria ta sa iti faci viata frumoasa, apoi vei putea contribui real si pentru ceilalti. Dumnezeu te vrea fericit si implinit.

 

In interiorul fiecaruia dintre noi se afla calitati minunate si solutii geniale. Vrei sa le scoti la iveala? Alegi constienta sau inconstienta, bucuria sau tristetea, iubirea sau frica, increderea si credinta sau neincrederea?

 

Cand iti oferi tie incredere si iubire cu adevarat iti dai voie sa fii darul care esti! Daca crezi ca sacrificandu-te le faci bine celorlalti, iti spun sa te gandesti mai bine. In primul rand noi suntem intercolegati si campurile noastre mentale si energetice sunt intrepatrunse, deci daca tu nu esti bine cumva ii afecteaza si pe ceilalti. La un anumit nivel stim foarte multe despre cel / cea din fata noastra. In al doilea rand, cine te iubeste va simti durere cand tu vei fi trist / a sau bolnav / a chiar daca alege ca stare de baza o stare de bine.

Daca te lasi cuprins / a de neincredere, neputinta si ce mai vine la pachet, mai devreme sau mai tarziu va aparea boala ca semnal de alarma. Semnalele neluate in seama duc la inrautatirea situatiilor. Pe de alta parte, in momentul in care incepi sa iti asculti sufletul, deja viata ta se schimba.

E necesar sa ai incredere in tine, in simturile tale, in intuitia ta. Iubeste-te pe tine intr-atat de mult incat sa faci cele mai potrivite alegeri, sa fii de partea ta, sa iti onorezi corpul, mintea sufletul, inima si fiecare parte din tine – toate importante, fara care nu ai fi, tu, fiinta minunata a Universului. Pana nu te vei iubi pe tine nu ii vei putea iubi profund si sincer pe ceilalti. Spor la iubire de sine, incredere in sine, incredere in viata!

Acum e momentul. Everybody needs a coach. Here I am.

Adina Ene on EmailAdina Ene on FacebookAdina Ene on Linkedin
Adina Ene
Master Coach
MasterCoach & NLP Practitioner

Comsilier de Dezvoltare Personala & Formator
Facilitator Access Consciousness

E-mail: adina.ene@academiadecoaching.ro

Tel: +0040.729.518.817

 

 

 

Adina Ene

Adina Ene

MasterCoach & NLP Practitioner Comsilier de Dezvoltare Personala & Formator Facilitator Access Consciousness E-mail: adina.ene@academiadecoaching.ro Tel: +0040.729.518.817      

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”