In primul rand identifica ce inseamna succesul pentru tine.

Pentru unii oameni succesul inseamna sa aiba o familie frumoasa si sanatoasa, o casa frumoasa, o masina si un servici bun.

Pentru alti oameni succesul inseamna sa aiba o afacere buna si sa aiba o influenta foarte mare.

Pentru cei creativi, succesul inseamna sa poata sa se exprime liber si sa isi foloseasca talentul, sa nu il lase sa se iroseasca.

Pentru mine succesul inseamna sa fac ce imi place , sa iubesc si sa fiu iubita, sa fiu multumita in fiecare moment de ceea ce sunt, fac si am.

Iata cateva ingrediente de baza ale retetei succesului:

  1. Sa te cunosti pe tine

 

Sa stii ce este cu adevarat important pentru tine: valorile tale pe care sa le respecti si sa le traiesti in fiecare zi. De exemplu, daca valoarea ta este libertatea, urmareste sa te simti liber atat acasa cat si la servici, sa te poti exprima liber si sa nu renunti la tine pentru altii.

  1. Sa stii in detaliu ce iti doresti in fiecare arie din viata ta

 

Concret, sa ai o imagine foarte clara a ceea ce iti doresti pentru:

  • Viata ta personala: cu cine vrei sa traiesti, cum vrei sa traiesti, unde vrei sa traiesti, ce vrei sa faci zi de zi
  • Viata ta profesionala sau cariera ta: ce vrei sa faci, unde vrei sa faci si cu cine vrei sa faci
  • Finantele tale: cati bani sa ai in contul de economii la sfarsitul anului, cati bani sa ai in contul curent in fiecare luna, cati bani sa investesti si in ce
  • Viata ta sociala: ce fel de prieteni iti doresti, ce hobby-uri ai, in ce locuri iti petreci timpul liber, ce fel de relatii sociale doresti sa ai.
  • Starea ta fizica: ce stare de sanatate vrei sa ai, in ce forma fizica vrei sa fii

 

  1. Sa iti scrii obiectivele pe 1 an, 5 ani si 10 ani (vezi articolul meu precedent ca sa inveti cum sa scrii eficient obiectivele)

 

Aceste obiective trebuie sa acopere toate ariile din viata ta, astfel incat sa iti echilibrezi toate planurile vietii tale si sa nu neglijezi nimic din ceea ce ti-ai propus si iti doresti pentru tine.

 

 

  • Sa fii disciplinat si organizat

 

 

Scrie-ti in agenda zilnica pasii pe care ii faci in fiecare zi pentru atingerea obiectivelor tale si respecta-i. Chiar daca mai deviezi de la agenda, este important ca per total sa te tii de ea. Conteaza ceea ce faci zi de zi, nu ceea ce faci doar ocazional sau din cand in cand. Activitatile mici de zi cu zi iti contureaza si construiesc viata. Bazeaza-te asadar pe rutine bine stabilite si fa din indeplinirea sarcinilor scrise in agenda un obicei care sa devina automat, ca si spalatul pe dinti.

Daca ai planuri foarte complexe, fa cursuri de Time management si Task management caci te vor ajuta enorm sa fii eficient si sa te bucuri de timpul tau.

 

 

  • Sa iti identifici scopul si misiunea personala si sa traiesti zi de zi conform acestora

 

          Scopul tau suprem este starea din care doresti sa iti traiesti viata: scopul meu de exemplu                                        este sa traiesc fiecare zi a vietii mele dintr-o stare de profunda multumire si recunostinta pentru tot ce sunt, tot ce fac si tot ce am in viata mea. Scopul se schimba odata cu tine, nu va ramane acelasi toata viata. Este posibil ca intr-o anumita perioada sa primeze starea de siguranta (de exemplu daca ar fi razboi), in altele sa primeze iubirea (daca esti singur).

         Misiunea personala este acel ceva prin care tu contribui la viata celor din jurul tau. Misiunea are legatura cu a darui si a impartasi din ceea ce esti tu. Niciun om nu se poate bucura singur de ceva. Noi oamenii avem nevoie de comunicare, socializare, dragoste, apreciere si feedback de la cei din jurul nostru, in tot ceea ce facem.

    

Iti doresc mult succes, indiferent ce inseamna acesta pentru tine!

 


Mihaela Visan

Mihaela Visan

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. Telefon 0040747741233 email: mihaela.visan@ academiadecoaching.ro  

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”