Viata nu este asa cum ar trebui sa fie. Este exact asa cum este.”

                                                                                     John Demartini

 

Accepta acest lucru si viata va curge dezvaluindu-ti miracole.

Pe parcursul acestei calatorii magnifice numite viata, vei avea parte atat de sustinere cat si de provocare. Experientele pe care le traim suntem obisnuiti sa le privim din perspectiva dualitatii, bune sau rele, pozitive sau negative. Cand vorbim de ,,cum ar trebui sa fie”,  gandim mereu doar dintr-o perspectiva, aceea pe care noi o consideram “buna”, potrivita pentru noi, incercand sa o evitam pe cat posibil pe cea ,”rea”. Viata ti le da insa intotdeauna pe amandoua pentru ca ai nevoie de amandoua ca sa cresti, sa te dezvolti ca fiinta umana. Cum ar fi sa traim intr-o lume in care ar exista doar o varianta. Nu ai sti ce inseamna alegerea. N-ai avea acesta oportunitate.

Ai intelege placerea fara durere? Ai stii cand urci daca nu ai cobori din cand in cand? Dar ele ambele aspecte trebuiesc intelese ca parti din  feedback. Ele nu pot exista una fara cealalta. Cand vom intelege ca evenimentele din viata noastra sunt in echilibru, ca ceea ce percepem ca fiind bine are si un dezavantaj sau ceea ce este rau are in acelasi timp si un aspect benefic vom ajunge la Acceptare. Iar maretia o poti atinge traind experienta ambelor aspecte.

Atunci cand vezi doar o parte vei reactiona, vei ajunge dependent de una, incercand s-o eviti, implicit condamnaind-o pe cealalta. Acceptarea inseamna sa le privesti si sa le traiesti pe ambele cu impartialitate. Nu cu fatalism. Sa crezi ca poti si esti criticat sau laudat in egala masura si sa eliberezi emotiile care insotesc ambele stari deopotriva. Ceea ce este considerat potrivit sau bine de cineva, in alta parte de catre altcineva este considerat nepotrivit. Intelegand ca tu judeci lucrurile dintr-o perspectiva a ta care nu este si a altora intelegi ca perceptiile sunt relative. Acceptand ca ambele aspecte fac parte din acelasi intreg, te vei simti eliberat. Acceptand vei percepe tot ceea ce este ca energie, ca iubire , care iti ilumineaza mintea si sufletul.

“Cand vezi simultan ambele parti, ai o minte iluminata, cu o gandire sincronizata. In acel moment, iti dai seama brusc ca nu esti criticat si nu esti laudat. Pur si simplu, esti iubit.” John Demartini

Accepta fiecare moment, nu-l nega sau evita. Experienta umana inseamna deopotriva sa traiesti si bucuria si tristetea, si succesul si esecul. Nu stii niciodata cand “raul” perceput astfel astazi, se va transforma in bine, maine. Cand experienta “dureroasa” de astazi, o vei vedea ca obligatorie pentru a putea trai bucuria de maine. Acum cativa ani a trebuit sa stau cuminte, imobilizata fiind pentru o perioada de timp. Am regasit atunci bucuria scrisului pe care o uitasem. O asezasem undeva pe un raft si uitasem entuziasmul cu care o faceam. A trebuit sa se manifeste o durere fizica pentru a sufla praful de pe ea. Sufletul si-a creat astfel o cale prin care si-a recapatat o bucurie. Bucuria regasirii entuziasmului.

“Acceptati fiecare moment si tot ceea ce contine el, ca si cand ar fi alegerea voastra. Imediat viata va incepe sa lucreze in favoarea si nu importiva voastra. Apoi, priviti miracolul pe care il dezvaluie viata.” Eckhart Tolle

Accepta ceea ce vine catre tine ca avand mereu doua fete. Timpul iti va dezvalui fiecare aspect in parte.

Te astept cu drag sa descoperim impreuna !

Sorana Brucar,

Sorana Brucar
Categorii: Resurse gratuite

Descarca Webinarul Gratuit

“Succes in viata prin coaching”