Vrei sa fii fericit si  meriti sa fii.

Vrei sa iubesti si esti capabil sa iubesti.

Vrei sa ai o viata adaptata tie ? Acest lucru poate fi creat. Cum ? Prin dezvoltare personala care functioneaza indiferent de momentele si situatiile  prin care trecem de-a lungul vietii.

Viata noastra se desfasoara pe doua fronturi sau spatii:

  1. Este vorba de spatiul tau, mintea ta, emotiile tale personale, asteptarile tale, hotararile tale, negocierile sau acordurile pe care le ai cu cei din jur, etc
  2. Ceea ce este in exteriorul tau, adica celelalte persoane, fiecare avand spatiul, mintea, emotiile si nevoile personale; ambientul, cultura, reguli generale, etc, care pot fi in dezacord cu ceea ce tu simti sau vrei, adica cu spatiul tau personal

In momentul in care cunosti spatiul tau exterior si regulile generale ale acestuia, tu poti accepta sau/si utiliza aceste  diferente astfel incat sa fi fericit

Cum poti fii tu insuti intr-o lume care este imperfecta ?

Cel mai simplu ar fi sa te adresezi unui Life Coach cu ajutorul caruia sa parcurgi drumul dezvoltarii tale personale in mod mai rapid. El este menit ca te asiste in acest parcurs si sa te ajute sa iti gasesti propriile solutii adaptate tie personal, deci care functioneaza sigur. Pentru a alege un coach potrivit, este important sa sti care este viziunea lui asupra vietii, sa aiba o viziune sanatoasa, optimista, etica, care sa te poata inspira si sustine. Deci inainte de toate verifica faptul ca va potriviti ca mod de gandire si ca mod de comunicare, si ca puteti fi in sintonie.

In cazul in care vrei insa sa parcurgi aceasta etapa singur, primul lucru pe care il poti face este sa iei un caiet si un pix si sa scri planul dezvoltarii tale personale. In acest sens, te pot ajuta cu cateva idei :

  1. Ce anume doresti sa obti in urmatorii cinci ani. In dreptul fiecarui obiectiv, scrie de ce anume iti doresti sa il obti. Acest lucru te ajuta sa realizezi ce iti doresti de fapt, care sunt motivatiile si daca merita efortul.
  2. Scrie consecintele pozitive si cele negative pentru fiecare obiectiv. Acest lucru te va ajuta sa fi pregatit pentru e gestiona dificultatile si eventualele critici
  3. Pentru atingerea fiecarui obiectiv, stabileste de ce resurse ai nevoie, de unde si cum le obti, cum inveti sa le folosesti in mod eficient, cand le folosesti si de ce.
  4. Creaza un plan general in care armonizezi realizarea obiectivelor : scrie actiunile, calitatile si capacitatile tale, admite slabiciunile tale, cauta resursele prezente si viitoare, identifica dificultatile sau obstacolele fizice psihice sau umane (pentrua  fi pregatit sa infrunti si sa depasesti criticile, rautatile, dificultatile, etc)
  5. ACTIONEAZA.  In fiecare zi fa un pas in directia obtinerii obiectivelor
  6. Revizueste plantul de actiune si adapteaza-l periodic la noile exigente, in functie de realitatea momentului prezent.

Este important sa relizezi faptul ca fericirea si succesul exista daca ai o viata armonioasa. Pentru a avea o viata armonioasa este important sa inveti sa accepti ceea ce nu poti schimba, sa iubesti fara sa astepti ceva in schimb, si sa fii recunoscator pentru ceea ce ai.

Monica Bunaciu on EmailMonica Bunaciu on Facebook
Monica Bunaciu
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : monica.bunaciu@academiadecoaching.ro

 

Monica Bunaciu

Monica Bunaciu

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : monica.bunaciu@academiadecoaching.ro