In 2009 ne-am cunoscut si la ceva timp am inceput o relatie de cuplu. Dupa cativa ani ne-am casatorit – motivul meu: sa inceteze certurile si scenele de gelozie. Fara sa imi propun, l-am gasit facand un lucru despre care discutasem de nenumarate ori ca e nociv pentru sanatatea lui si pentru relatia noastra. Desi l-am vazut cu ochii mei, el continua sa imi repete ca nu este asa. Nu era prima data. Interesant era faptul ca imi doream atat de mult sa fiu iubita incat am inchis ochii, m-am mintit singura, am crezut ca iubirea este suficienta. Nu e asa… O relatie e necesar sa si-o asume ambii parteneri, e necesar sa contribuie fiecare cu tot ce are mai bun si mai frumos, e necesar sa vorbeasca despre ce isi doreste fiecare de la relatie. O relatie sanatoasa implica mult mai mult decat a spune “te iubesc” – e vorba de a fi sustinuta de fapte aceasta declaratie, e vorba de valori comune, scopuri comune.
Asadar ii spuneam ce ma deranja, dar el continua, iar eu am ales inconstient sa uit de mine. Un om care iti cere sa renunti la visurile tale, care iti subliniaza defectele, care continua sa te raneasca desi i-ai spus ca e dureros pentru tine…oare ce mai cauta langa tine? Oare ce mai cauta langa mine…. dupa ani de sperante si suferinta, in care gandurile din capul meu ma speriau “cum o sa ma descurc?”, “unde ma duc?”, “nu am de ales”,”ce ma fac?” am inceput sa imi pun intrebari puternice de genul
Ce exemplu este omul acesta pentru copiii mei?
Ce o sa se intample cu viata mea peste 10 ani daca raman cu el?
M-am vazut intr-o stare deplorabila, prizoniera intr-o colivie de aur, cu imaginea de femeie frumoasa mereu aranjata insa distrusa pe interior. Am simtit o greutate si o tristete uriasa. I-am vizualizat pe copii debusolati, mocnind de furie, alegandu-si relatii cu oameni care nu ii respecta, carora nu le pasa de ei si de sentimentele lor.
Stiam ca divortul sau despartirea se resimte ca o trauma de doliu – e ca si cum moare persoana cu care ai impartit ani din viata ta, mor visuri… o durere imensa, uneori greu de inteles pentru cei din jur.                                                                      

 Asadar de la plimbat la mall, coafor, plaje mediteraneene, vila cu 3 etaje, haine si posete de sute de euro am plecat doar cu cartile. Am locuit intr-o camera, am trait o perioada cu gandul ca nu stiu daca maine o sa am de mancare. Usor, usor, prin munca si terapii plus sesiuni de coaching, am inceput sa cresc, sa ma vindec, sa imi iau puterea inapoi, increderea in mine a revenit.
Ce aleg eu acum?
Ce schimbari e necesar sa fac pentru a depasi anumite stari si situatii?
Ce imi doresc sa creez in realitatea mea de data asta cu intelepciune si iubire de sine?
La inceput am fost cursant si cititor extra pasionat, apoi client si coach, apoi MasterCoach si Practician NLP. Dupa mii si mii de ore de practica, am fost onorata sa insotesc ca si specialist sute de persoane care si-au schimbat viata in mod minunat, adesea chiar mai frumos sau mai rapid decat si-au imaginat, si-au vindecat sufletul, si-au gasit partenerul potrivit, au reusit sa aduca pe lume copii, si-au imbunatatit comunicarea si relatii, au armonizat cariera cu viata de familie, mintea cu inima, au inceput sa castige banii pe care ii meritau, si-au clarificat sensul vietii, misiunea, cine sunt si ce isi doresc cu adevarat.
Te imbratisez cu multa iubire din spatiul cel mai pur si sunt aici pentru a te insoti.
P.S. Acum am relatie de cuplu extraordinara plina de iubire, respect, intelegere, bucurie, iubitul meu ii adora pe copiii “nostri” (desi biologic doar eu sunt mama naturala). Si tu meriti sa iubesti si sa fii iubit. Meriti relatii cu bucurie si o viata plina de sens. Da, se poate!
Everybody needs a coach. Here I am.

Adina Ene on EmailAdina Ene on FacebookAdina Ene on Linkedin
Adina Ene
Master Coach
MasterCoach & NLP Practitioner

Comsilier de Dezvoltare Personala & Formator
Facilitator Access Consciousness

E-mail: adina.ene@academiadecoaching.ro

Tel: +0040.729.518.817

 

 

 

Adina Ene

Adina Ene

MasterCoach & NLP Practitioner Comsilier de Dezvoltare Personala & Formator Facilitator Access Consciousness E-mail: adina.ene@academiadecoaching.ro Tel: +0040.729.518.817