De când ne naștem până murim relaționăm cu cei din jurul nostru.

Avem relați de tot felul; mai intime, mai profunde, mai reci, de scurtă durată sau de lungă durată, cu vecinii, cu părinții, cu colegii, cu persoane in trafic , la magazin ….

Deseori se întâmplă să avem relații dificile chiar cu persoanele cele mai dragi nouă (mamă, tată, soră, frate, soț, soție, fiu, fică …), in timp ce ne regăsim in relații plăcute cu persoane aproape necunoscute nouă ( o/un prieten(ă) abia cunoscut(ă), un profesor, un elev, o vânzătoare, un barist, un vecin, o cunoștință, un coleg….).

Asta se întâmplă pentru că noi pretindem mult de la cei apropriați și recunoaștem puțin sau chiar deloc din tot ce ne-au dat sau făcut.

De exemplu, deseori am auzit expresia: mama mea nu mi-a dat nimic niciodată.

Dar din câte știu eu o mamă dă zilnic ceva copilului ei chiar din prima zi a nașteri.

Îi dă mâncare, îi dă apă, îi dă haine, încălțăminte, îi dă material școlar și îi asigură un loc (dotat de căldura, lumină și tot confortul posibil), unde să locuiască în perioada creșteri sale. Toate aceste lucruri sunt donate unei persoane de la naștere pana când copilul devine adult. În afara bunurilor materiale o mamă îi dă timp și prestează servicii pentru fiul său, în fiecare zi fără nici o esxcepție.

Așadar …. este nimic ?

Celor străini le recunoaștem până și un zâmbet și îi numim mai buni, decât mama doar pentru că ne-au zâmbit.

Dar ce este mai interesant, este faptul că, persoanele care nu recunosc mamei meritele, nu își recunosc nici lor meritele. Au o părere proasta despre ei și /sau spun mereu ca nu au făcut nimic.

Tu ai așteptări de la cei dun jur ?

Recunoști favorurile care ți le fac alți ?

Recunoști valorile tale ?

Dacă vrei scoate pe hârtie răspunsurile la aceste întrebări, fiindcă te-ar ajuta să-ți crească autostima și să te cunoști mai mult.

Simona Ochean on EmailSimona Ochean on Facebook
Simona Ochean
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : simona.ochean@academyforcoach.com

Tel :  0039 328 41 63 373

 
Categorii: Resurse gratuite

Simona Ochean

Simona Ochean

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : simona.ochean@academyforcoach.com Tel :  0039 328 41 63 373