“Cea mai profunda nevoie a firii umane este dorinta(omului) de a se simti important”

John Dewey

Nu am sa iti spun nimic nou , doar am sa iti reamintesc, deoarece mult prea des ne abatem de la calea cea dreapta si uitam ce e cu adevarat important.

Cuvintele pot schimba vieti. Cuvintele au modelat istoria. Ele inalta, vindeca, inspira, alina, dar  si ranesc, socheaza sau doboara. Cuvintele sunt energie si  vibratie, au  forta si putere.

Nu mai astepta ca oamenii sa nu mai existe  pentru a-ti exprima sentimentele. Cuvintele positive adauga bucurie vietii, cu conditia sa le auzi cat timp inca traiesti. Ai remarcat ce discursuri pompoase se tin la inmormantari? Ce de calitati a avut persoana decedata? Cat de speciala a fost? Dar ce crezi? Cat a fost in viata a avut parte de aceste cuvinte de  apreciere ? Se intampla de multe ori sa nu le fi auzit niciodata de la nimeni. In mod sigur daca stia ca este atat de importanta si apreciata ar fi fost mult mai increzatoare si fericita, avand de unde sa daruiasca la randul ei.

Pe parcursul  vietii mele am adus lumina in viata celor apropiati prin cuvinte de incurajare, iubire, admiratie, apreciere .Si asta m-a facut si pe mine sa ma simt implinita si sa imi dau seama ca acestea au iesit din preaplinul iubirii si aprecierii din inima mea. Dar s-a intamplat sa si ranesc folosind cuvinte dure, taioase crezand ca, spunand raspicat adevarul meu, despre cealalta persoana o voi trezi si o voi face sa constientizeze. Apoi am regretat. Nu stiu exact ce a constientizat cealalta persoana despre ea, e foarte posibil sa fi simtit rana multa vreme dupa,  dar in mod cert eu mi-am dat seama ulterior, dupa ce am invatat sa ma cunosc si am facut o introspectie in interiorul sufletului meu, ca in situatiile in care am ranit, in mod cert eu am fost cea care am avut o suferinta. Cand ranim noi suntem defapt cei raniti, cand ii spunem altei persoane ca nu are curaj , defapt noi suntem cei ce nu avem curaj, doar ca nu recunoastem, toate frustrarile si nemultumirile si furiile noastre pe noi insine le aruncam pe ceilalti.

Am urmarit un videoclip scurt in care se spunea ca omul e ca o masina de gunoi. Adica, se incarca in timp de tot felul de gunoaie, si cand nu mai incap da pe dinafara. Ce e in interior iese la exterior si gunoaiele cad pe cel de langa el. Cand rostesti  cuvinte vorbesti despre tine. Cuvintele dezvaluie ceea ce e in interiorul tau. Iata cat e de important sa fii atent ce permiti sa patrunda in subconstientul tau.

“Sta in mainile tale puterea de a spori fericirea acestei lumi”…” rostind cuvinte de apreciere sincera la urechea unei persoane care este singura si descurajata. Poate ca vei uita maine cuvintele frumoase pe care le spui astazi, dar cel care le-a auzit se poate sa se bucure de ele o viata intreaga.”-Dale Carnegie

Exista tehnici in NLP cu ajutorul carora  tu poti amplifica efectul cuvintelor pozitive si bineinteles poti sa diminuezi impactul si efectul neplacut, sau uneori chiar dezastruos, al cuvintelor negative ce ti-au fost adresate.

Evenimentele si cuvintele din viata au o influenta asupra ta doar in masura in care  tu le atasezi o emotie. Prin aceste tehnici simple, dar care au un efect  puernic si imediat, reusesti sa dezatasezi emotia ce a insotit evenimentul sau cuvantul, acesta devenind neutru din punct de vedere emotional si in felul acesta nemaiavand influenta negative asupra ta.

M-as bucura sa impartasesti din experienta ta de viata ce cuvinte pozitive rostite de cineva din anturajul tau au avut un impact puternic asupra vietii tale si deasemenrea ce cuvinte te-au impactat negativ, punandu-si o amprenta neplacuta asupra imaginii tale despre tine sau despre viata in general.

Dacă vrei să faci și tu o schimbare, te aștept la o sesiune de coaching cu mine

Sanda Ciorna on EmailSanda Ciorna on Facebook
Sanda Ciorna
Master Coach
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : sanda.ciorna@academiadecoaching.ro

Tel :  +40745233818

 

Sanda Ciorna

Sanda Ciorna

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : sanda.ciorna@academiadecoaching.ro Tel :  +40745233818