Parafrazand versurile marelui Eminescu “ Pe mine mie reda-ma” astazi dupa Ziua Nationala a Romananiei , dupa seara in care Mos Nicolae aduce dulciuri sau nuieluse in ghetute , pot spune ca mi-am facut cadoul ce il asteptam de aproape o jumatete de viata:

M-am redat pe mine mie insami !

Pare  complicat pana si de citit , dapoi de trait , nu-i asa?

Cum am facut asta ?

Uitandu-ma in urma pare un joc de copil, un puzzle care ma astepta sa mai completez cate o piesa, la tabloul sufletului meu. Mereu rascoleam printre amaintiri cate un cadou primit care sa ma bucure, toate erau aparent placute dar privind cu atentie nu doar ca nu mi se mai potriveau , nu mi se mai asortau pur si simplu cu bucuria si sclipirea ochilor mei de copil redescoperit, acceptat , vindecat si iubit.

Cu trecerea timpului sunt haine care nu ma mai incap, incaltaminte care un mai este la fel de comoda , accesorii din garderoba care si-au pierdut stralucirea oricat de mult le-am lustruit,posete prea mari si grele, felicitari sau carti de visita a persoanelor cu care azi nu mai am tangenta,  dar mai presus de toate ganduri, cuvinte ,gesturi si atitudini la care am renuntat.

De ce am renuntat?

Pur si simplu ocupau un loc in casa mea in gandurile mele in viata mea. Am facut ani de zile curat, si mai cu seama inaintea sarbatorilor ca sa imi ajut mama, ca sa fiu in rand cu lumea, ca sa fie curat pe cand vin musafirii sau colindatorii ,dar de putine ori doar pentru placerea ochilor mei, pentru eliberarea acelor spatii in care EU SI CU MINE sa ma simt bine,libera, linistita, bucuroasa.

Cum toate au un inceput in acest an mi-am indreptat mai mult atentia spre curatenia mentala, emotionala , decat a geamurilor, am sters praful de pe multe idei , vise si dorinte pe care le-am scos la lumina, in locul mobilei, am curatat convingeri care ma limitau si ma ancorau mereu in trecut  in loc de paharele din vitrina, am lustruit abilitatile  si  calitatile mele native in locul argintariei , mi-am impodobit chipul cu zambet si glasul cu iubire in loc de mileurile scrobite de alta data.  

Ce mai am de facut?

Sa inlocuiesc cautarea retetelor de prajituri si mancaruri tipice sarbatorilor cu reteta mea de succes in noua mea viata, in noua mea misiune.

Tu cum stai cu curatenia ?

Dar cu pregatirile de Sarbatorile de iarna?

Care este cadoul ce ti-l doresti pentru acest Craciun?

Te astept cu inima deschisa si te insotesc cu iubire la o sesiune de coaching cu mine in care sa iti faci cel mai frumos cadou.

PE TINE TIE REDA-TE !

Adriana Bontidean on EmailAdriana Bontidean on Facebook
Adriana Bontidean
Master Coach
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : adriana.bontidean@academyforcoaching.com

Tel: 0034605997060

Adriana Bontidean

Adriana Bontidean

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : adriana.bontidean@academyforcoaching.com Tel: 0034605997060