Daca pur si simplu am constientiza ca Dumnezeu nu creaza rebuturi si ca toti suntem genii care abia asteapta sa se manifeste in toata splendoarea, cata suferinta, cata frustrare, cata vinovatie si neincredere s-ar metamorfoza in incredere, in lumina, in iubire, in bucuria de a fi pur si simplu.

Cat de important este sa constientizam ca in loc sa luam informatii de multe ori inutile, doar de dragul acumularii cantitative, mult mai benefic este sa dam atentie sufletului nostru, iubirii, si acceptarii; să înţelegem cine suntem, de unde venim, încotro ne îndreptăm şi care e treaba noastră pe acest pământ.

Parinti, spuneti-le copiilor vostri, din prima zi in care ei au ales sa vina in familia voastra, cat de mult ii iubiti, cata incredere aveti in ei, cat de speciali sunt doar pentru ca EXISTA si nu pentru ceea ce fac; nu va mai straduiti sa-i “reparati”, sa-i puneti intr-o cutiuta, in tipare stupide, in sabloane inguste si depasite, spunandu-le ca “ASA TREBUIE, ASA SE CADE, ASA SE FACE….”. Copii sunt niste suflete curate, sincere, care au venit aici pe aceasta Planeta minunata numita Pamant sa o faca mai frumoasa, sa experimenteze, sa invete lectii, sa se bucure. Ei sunt profesorii nostri cei mai de seama, care au venit la noi sa ne invete cele mai pretioase lectii: curatenia sufleteasca, iubirea neconditionata, sinceritatea, puritatea, rasul sanatos, increderea si curajul.

Cat de important este sa incurajam si  sa cultivam in copiii nostri talentele, aptitudinile cu care sunt inzestrati deoarece aici ei vor da maximum din ce sunt, stiu si pot. Cat de important este sa renuntam la a-i mai forta, printr-o programa dificila si supraaglomerata, prin competitii si concursuri, prin a-i obliga sa fie excelenti la fiecare materie predata in scoala  cu riscul ca ei sa ajunga frustrati, comparati fiind  continuu cu ceilalti colegi.

Toti copii se nasc genii. Ei au abilitati de a recunoaste mediul inconjurator si cand se nasc ei au o imagine clara despre aceasta lume.

Cand dau  copiii  maximum din ei ? atunci cand se simt iubiti, incurajati, acceptati exact asa cum sunt.

Doar iubindu-i le dati voie sa DEVINA MARI!

Daca iti doresti sa ai mai multe constientizari, iti propun sa te insotesc, in calatoria spre cea mai buna variant a ta.

Sanda Ciorna on EmailSanda Ciorna on Facebook
Sanda Ciorna
Master Coach
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : sanda.ciorna@academiadecoaching.ro

Tel :  +40745233818

 

Sanda Ciorna

Sanda Ciorna

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : sanda.ciorna@academiadecoaching.ro Tel :  +40745233818