Eram intr-o zi pe strada cu fetita mea si trece o bunica cu un baietel care parea vesel si jucaus. Noi doua vorbeam despre copaci, despre pasarele si dintr-odata o aud pe bunica: Ia uite ce cuminte e fetita aia, tu de ce nu poti fi ca ea? Baietelul s-a uitat la fetita mea cu niste ochisori frumosi dar plini de amaraciune si poate chiar furie. Oare ce stia acea bunica despre fetita mea dintr-o privire de 3 secunde? Ce putea face acel baietel atat de rau incat sa i se sugereze sa nu mai fie el insusi ci ca un alt copil, intalnit aleatoriu pe strada, ba mai mult, sa i se sugereze ca nici macar nu poate fi asa.

Tu de ce nu poti fi ca el? Tu de ce nu poti fi ca ea? Ti s-a intamplat si tie sa-ti fie adresate astfel de intrebari? Cum s-o fi simtind un copil cand i se transmite ca nu e destul de bun in ochii omenilor pe care ii iubeste si-i pretuieste si caruia i se sugereaza sa fie ca altul? Care este, de fapt, mesajul pe care-l primeste acel baietel? Ca altii sunt mai buni? Ca el nu e suficient de bun?

Va mai putea el oare sa fie el insusi cand i se repeta sa fie ca altii? Va mai sti el cine este cu adevarat?

Multi frati ajung sa se urasca intre ei tocmai pentru ca parintii ii compara intre ei, asta facandu-i sa se simta in competitie iar cand esti in competitie cu cineva, el devine adversarul tau.

Daca am intelege cu totii ca suntem unici, ca tocmai asta ne face valorosi, faptul ca nu mai e nimeni in lumea asta ca noi, fiecare si-ar putea urma misiunea lui, in felul asta aducandu-si cu adevarat contributia in lume. Ce anume ne face unici? Tocmai ceea ce e diferit fata de ceilalti. Tocmai asa-zisele imperfectiuni, care, de fapt, sunt amprenta noastra personala. Daca ar fi sa ne uitam la actorii sau cantaretii care au ramas in memoria tuturor, tu pe care i-ai remarcat, pe cei care erau la fel ca ceilalti, sau pe cei diferiti?

Esti unic, esti special, esti TU!  Redescopera-ti unicitatea, accept-o, iubeste-o si lasa-ti inima sa cante!

 

Ramona Onisor on EmailRamona Onisor on FacebookRamona Onisor on Linkedin
Ramona Onisor
Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

Ramona Onisor, Life & Business Coach

Tel 00357 99 235028

ramona.onisor@academiadecoaching.ro

 

Ramona Onisor

Ramona Onisor

Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. Ramona Onisor, Life & Business Coach Tel 00357 99 235028 ramona.onisor@academiadecoaching.ro