Nu știu daca există durere mai mare decât să vezi că moare cineva drag ție.

Moartea ne ia prin surprindere și alege pe cine vrea. Nu contează vârsta, dacă ești bun sau rău,  bărbat, femeie sau copil, sănătos sau bolnav, sărac sau bogat.

Cei ce rămân în viață, trăiesc durerea.

Nu cred că există un mod pentru a te pregăti să nu suferi.

Ideea este că de fapt nu există nici un mod de a evita durerea asta, mai ales dacă vorbim despre o persoană foarte dragă.

Și atunci ce faci?

La început, chiar este bine să-ți dai voie să suferi. Este un moment cu niște sentimente atât de puternice și care este bine să le recunoaștem, dar este la fel de important să nu “murim” și noi.

Să nu considerăm că “trebuie” să suferim sau că in caz de ne simțim u pic bine se supără cel care a murit.

Să nu uităm de cei dragi care ne-au rămas în viață, fiindcă așa cum spuneam mai sus, moartea nu are o ordine precisă. Și poate să atace din nou.

Tot ea te poate învăța enorm de multe lucruri.

Te poate învăța valoarea vieții. Te poate învăța valoarea celor care încă trăiesc. Îți poate arăta cât de norocos ai fost fiindcă ai avut onoarea să cunoști acel suflet care îți lipsește.

Mulțumește-i dacă vrei.

Tine-l în sufletul tău pentru totdeauna, dar nu muri cu el.

În multe culturi există credința că corpul este viu mulțumită unei  energii care îl tine în viață, numită spirit. Eu cred foarte mult în aceast lucru.

Cred că noi suntem energie, că ne reîncarnăm și că avem posibilitatea să întâlnim aceste spirite și în altă viață.

Gândește pentru un moment daca ai fi tu, spiritul care moare. Cum ar fi pentru tine să vezi că cei dragi ție aleg să “moară” fiindcă ai murit tu?

 

Cât suferim este alegerea noastră. Tot alegerea noastră este și dacă îi iubim sau îi ignorăm pe cei dragi rămași în viață. Ei suferă la fel de mult ca tine, însă au înțeles deja că nu pot muri o dată cu cel drag care a murit și că este normal să trăiască această nouă zi care a început.

 

Azi ca azi nu există o ordine ierarhică în care murim și deci oricând mai poate muri cineva drag nouă despre care vei fi informat că a murit … și atunci ce faci ?

Mai mori o dată ?

Mai ignori alte persoane care ai în viață ?

Nimeni nu spune să nu suferi, să nu păstrezi amintirea celui drag ție, dar dacă încă mai trăiești este pentru că mai ai de învățat sau mai ai de oferit din cunoașterea ta.

Alege să trăiești, să te bucurii de cei vii, să îi iubești atunci când îi ai în viață, fiindcă viața merge înainte, iar spiritul persoanei care a murit curând își va alege un corp nou, o nouă familie; poate chiar familia voastră … așa că pregătește-te să îl reprimești.

 

Simona Ochean on EmailSimona Ochean on Facebook
Simona Ochean
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : simona.ochean@academyforcoach.com

Tel :  0039 328 41 63 373

 

Simona Ochean

Simona Ochean

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : simona.ochean@academyforcoach.com Tel :  0039 328 41 63 373