Ce înseamnă pentru tine libertate în relația de cuplu?

Relația de cuplu, nu trebuie sa fie o închisoare pentru parteneri. Fiecare s-a născut liberi, nu sclavi.

Unii oameni nu intra in relatii pentru iubire, ci pentru a-și înjura partenerul precum facem noi cu caii la căruță. Doar nevoile și plăcerile mele contează, ale tale le faci când ieși la pensie.

Aici nu se poate vorbi despre iubire, ci despre anihilare, despre inchisoare. Iubirea nu are nimic razboinic in ea.

Cand iubești într-adevăr pe cineva, ii oferi libertate 100%.

Toxicitatea unor astfel de relatii este evidenta. Din pacate, in loc sa evoluam, sa fim liberi, sa ne dezvoltam fara probleme in relatii, nu stim cum sa-l controlam pe celalalt, suntem banuitori, ascunsi, necomunicativi, tematori.

Am cunoscut multe cupluri care la suprafață, par extrem de fericiți, însă nu mai știu nimic unul de celalalt.

“Nu mi-e bine, dar ce vrei sa fac? Sa o iau de la capat? Pe asta macar il cunosc” am auzit in disperare asemenea scuze.

Preferă să-l țină pe celalalt pentru ea/el nefericit decât să fie fericit.

Pai DC să fie mai fericit decât mine?

Prea multi oameni se raporteaza gresit la ideea de relatie, la ideea de iubire in cuplu. Multi o confunda cu o inchisoare, cu o constrangere, cu suferinta…

O relatie functionala este formata din doi oameni fericiti si liberi!

Cum adica liberi? Pai si daca si-o trage cu alta/altu???

Un om care se simte liber, se simte iubit, simte ca este lasat sa fie el intr-o relatie, un om care vede ca este sprijinit sa se dezvolte… nu profita de acest lucru, nu isi taie singur craca de sub picioare. Nu are de ce. Omul fericit este fericit si nu are motive sa-si complice existenta.

Atunci cand un om este controlat, sufocat, conditionat… simte nevoia sa evadeze, vrea sa fuga.

Cui ii place sa i se puna zilnic un sac de ciment în spate de 50 kg și cară până nu mai poți, cui?

Același exemplu :

Ai doi caii la căruță. Unul trage, altul merge pe lângă. În cine tragi?

Tot în cel care trage căruță pentru amindoi. Asa este cu cu cel de lângă tine.

Sunt oameni care imbratiseaza cu ‘profesionalism’ rolul de victima, asa cum exista si asupritori de profesie. Cu toate acestea, controlul nu va dura la nesfarsit.

Intr-o relatie in care se dau lupte pentru putere, partenerii nu se obosesc sa se cunoasca intre ei, nu se obosesc sa se aprecieze, sa se sprijine cu adevarat, sa se iubeasca. Ei vor doar sa se anihileze reciproc. Sunt doi tirani care se intalnesc intre aceiasi pereti – la inghesuiala!

Doi oameni care imbratiseaza iubirea si libertatea de cuplu cresc impreuna, sunt liberi, au sentimente frumoase, sunt increzatori, nu se tem de eventualele influente exterioare, sunt oameni care construiesc acea superba punte a iubirii.

Ei comunica permanent fara sa se teama ca il supara pe celalalt, fara sa se simta vulnerabili… ei au sufletul curat.

E necesar sa fim onesti inca de la inceput, sa depasim teama ca il putem pierde pe celalalt spunan­du-i adevarul despre noi si despre ce avem nevoie in relatia cu el.

Viata de cuplu inseamna sa existe INTOTDEAUNA – doi – nu unul. Pune accent pe tine. Veniturile tale consumale si pentru bucuria sufletului tau…nu pentru o casa care….. .mai tarziu sau mai devreme va fi sau nu si a ta…

Merita sa investesti in viata de cuplu, nu financiar – ci sentimental DAR pana la o limita- sa nu te neglijezi pe tine pentru bucuria fara limite a celuilalt.

Un cuplu inseamna: DAU si PRIMESC…

Libertatea ta inceteaza cand libertatea lui exista. Deci acordati timp si constata ca in primul rand trebuie sa te iubesti pe tine altfel nu o sa fii fericita niciodata indiferent de relatie.”

Draga mea oferă libertate și iubire celui de lângă și vei vedea ca viata ta va fi mai ușoară, te vei simți mult mai împlinită sufleteste,asta dacă într-adevăr il iubești pe cel de lângă tine.

 

Te aștept la o sesiune individuală de Coaching prin care să te redescoperi pe tine însuți.

Cu drag.

Monika Efimov on EmailMonika Efimov on Facebook
Monika Efimov
Practitioner Coach
Tu ce-ti doresti?

Te imbratisez cu mult drag, te rog distribuie si prietenilor tai, poate cuiva ii foloseste.

Te astept la o sesiune de coaching cu mine.

Telefon 0045 50374075

Mail: monika.efimov@academyforcoach.com

 

O zi frumoasa

Si daca iti doresti sa fim colegi, vino la urmatorul curs al Academiei Romane De Coaching cu Loredana Latis, detalii: www.AcademiaDeCoaching.ro

 

Monika Efimov

Monika Efimov

Tu ce-ti doresti? Te imbratisez cu mult drag, te rog distribuie si prietenilor tai, poate cuiva ii foloseste. Te astept la o sesiune de coaching cu mine. Telefon 0045 50374075 Mail: monika.efimov@academyforcoach.com   O zi frumoasa Si daca iti doresti sa fim colegi, vino la urmatorul curs al Academiei Romane De Coaching cu Loredana Latis, detalii: www.AcademiaDeCoaching.ro