“Daca sunt atasat de alta persoana, astfel incat sa nu pot sta pe picioarele mele, aceasta persoana poate fi un salvator, dar relatia nu este una de iubire. Abilitatea de a fi singur este conditia abilitatii de a iubi” Erich Fromm

Nu stiu cum a fost copilaria voastra insa eu una am crescut cu povesti cu printi, zmei, Ileana Cosanzeana, Cenusareasa…etc.

Povestile pot fi bune pana la un anumit nivel, pentru educarea copiilor, insa multe persoane raman blocate in povesti si nu reusesc sa devina stapanii propriei vieti.

Este adevarat ca atunci cand suntem mici, suntem neajutorati si avem nevoie ca cineva sa ne ingrijeasca si sa ne indeplineasca nevoile, insa cu varsta, este necesar sa intelegem ca este timpul sa preluam carma in corabia vietii noastra.

Asa se intampla spre exemplu in cazul Complexului Cenusaresei. Acest complex se regaseste cu precadere in randul femeilor si este caracterizat de asteptarea printului salvator. Ele refuza sa isi asume propria viata si asteapta ca un print sa le salveze inclusiv de ele insele si uneori nici nu-si dau seama de ceea ce se intampla in viata lor.

S-a constatat ca 70% dintre femei sunt relational dependente si confunda iubirea fata de cineva cu dependenta.

Femeia dependenta nu este mereu supusa, ea poate avea si un simt al controlului foarte dezvoltat, simtind imediat cand se afla in pericolul de a fi abandonata si devenind agresiva in a-si apara dependenta.                                                 

Unele femei se considera condamnate la dependenta, isi subestimeaza capacitatile personale alegand protectia unui barbat, fara de care se simt debusolate.

De partea cealalta se afla femeile care vor sa demonstreze agresiv chiar, ca sunt capabile sa se descurce singure, evitand in felul acesta orice fel de relatie de dragoste si implicare emotional cu un partener.

Este cat se poate de clar ca ambale extreme sunt daunatoare, o femeie poate avea performante asemenea unui barbat, cu exceptia catorva activitati, ramanand femeie, cu toate atributele acestui gen.

Tu in care categorie crezi ca te incadrezi?

Care este raportarea ta la partea masculina?

Esti la carma vietii tale sau astepti un salvator?

Te crezi capabila sa te descurci in viata sau ai nevoie de un print salvator?

Mariana Diaconu on Email
Mariana Diaconu
Master Coach
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : mariana.diaconu@academiadecoaching.ro

Tel :  +40764078704

Mariana Diaconu

Mariana Diaconu

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : mariana.diaconu@academiadecoaching.ro Tel :  +40764078704