• Cum interpretam ceea ce vedem in jur

 

Intamplarea a facut sa ajung in Thailanda. Acolo, ceea ce m-a impresionat cel mai profund, a fost experienta traita in orasul elefantilor.

Acolo am descoperit cat de uimitoare sunt aceste fiinite.

Am descoperit ca elefantii sunt de fapt membrii ai familiilor in care traiesc. Deseori au aceeasi varsta cu cornacii ( ingrijitorii: instructorii lor)

Elefantii merg la scoala, invata sa deseneze, unii invata inclusiv sa scrie, muncesc mai ales in constructii si agricultura, se joaca cu cornacii stropindu-i cu apa si sarind in apa sau rostogolindu-se, joaca fotbal, danseaza, etc.

A fost chiar o situatie in care am simtit ca cea inferioara eram eu. De ce? Iata intamplarea:

Ma plimbam in orasul elefantilor si am vazut intr-o cusca o elefantica cu puiul sau. Nu stiu de ce erau inchisi si nu stiu de ce elefantica era legata. Cert e ca cumparasem banane si ca majoritatea oamenilor, am vrut sa ofer o banana, bineinteles puiului, nu mamei.

Am vazut ca puiul se intorcea cand la mine, cand la mama si ca nu lua banana…si totusi, eu insistam sa ii dau banana puiului. In final, vazand ca nu are cu cine sa « discute » ( aici este interpretarea mea), puiul a luat banana si i-a dat-o mamei.

Care este interpretarea voastra ?

Monica Bunaciu on EmailMonica Bunaciu on Facebook
Monica Bunaciu
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : monica.bunaciu@academiadecoaching.ro

 

Monica Bunaciu

Monica Bunaciu

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : monica.bunaciu@academiadecoaching.ro