Cu totii stim ca orice pom, orice planta cat de mare sau de mica, are la origine o samanta.

Dintr-un mic bob de grau pus toamna in pamant, va creste primavara un spic, care vara, daca va avea conditii prielnice, va produce aproximativ o lingura de alte noi boabe de grau.

Pe acelasi principiu se dezvolta atat plantele folositoare omului cat si plantele parazite.

Asa se intampla si in mintea noastra, un singur gand poate incolti si da nastere la alte mii si miliarde de ganduri. Din aceasta cauza este foarte important sa fim atenti ce ganduri gazduim si lasam sa incolteasca in mintea noastra, daca sunt benefice sau din contra, ne saboteaza, ne fac sa ne simtim rau si ne altereaza starea de spirit, relatia cu noi si cu cei din jurul nostru.

Pentru aceasta eu folosesc doua tehnici care ma ajuta foarte mult, una este jurnalul zilnic, unde la sfarsitul unei luni, se pot observa gandurile repetitive si tiparele mentale, iar cealalta este tehnica STOP.

Am cautat pe internet o aplicatie, prin care telefonul poate fi programat sa sune din ora in ora si mi-am ales o melodie. In momentul in care aud melodia aplicatiei, analizez:

– daca respir pe gura sau pe nas,

– daca sunt cu gandul in trecut, prezent sau viitor,

– ma ajuta aceste ganduri sa am viata pe care mi-o doresc?

– ma ajuta aceste ganduri sa-mi ating obiectivele?

– sau din contra, sunt ganduri anti productive si sabotoare?

– ce poveste rula in mintea mea?

– eram victima intr-o drama sau cautam solutii la o situatie dificila pe care doresc sa o rezolv?

Daca observ ca sunt cu gandul pe campii, il aduc in prezent si imi spun o fraza benefica de genul: “Ma simt din ce in ce mai bine”, “Am din ce in ce mai mult viata pe care mi-o doresc”, etc. (nu spun ca sunt bine daca nu sunt bine, deoarece al nostru creier este foarte inteligent, si nu ne crede daca mintim). Alteori spun o rugaciune, alteori fac Ho’oponopono, in functie de starea mea de spirit, ideea este sa fie ceva benefic, ceva care sa ne ajute.

Va doresc spor la plantat samanta gandului bun!!!

Mariana Diaconu on Email
Mariana Diaconu
Master Coach
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : mariana.diaconu@academiadecoaching.ro

Tel :  +40764078704

Mariana Diaconu

Mariana Diaconu

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : mariana.diaconu@academiadecoaching.ro Tel :  +40764078704