Am citit recent depre obiceiul lui Einstein in care spunea MULTUMESC de cel putin 100 de ori pe zi. Un fapt demn de luat aminte si practicat, mai ales atunci cand devii din ce in ce mai constient de efectul pe care il produce.

De la un cuvant pe care l-am considerat o formula de politete in adolescenta, a devenit un gest de respect si recunostinta , apoi o adevarata formula magica prin care poti cu usurinta sa castigi un zambet , bucuria cuiva , fie si de scurta durata sau chiar scanteia sau vibratia necesara care sa neutralizeze “razboaie” emotionale si chiar boli ale trupului.

Printre studii, experiente , cercetari si informatii asupra efectului lui MULTUMESC  am avut si eu curiozitatea sa il experimentez. Am inceput cu cateva ganduri de recunostinta si MULTUMIRE la sfarsitul zilei . Imi raspundeam la intrebari simple cum ar fi:

-Cine mi-a starnit emotii pozitive?

-Ce m-a facut sa zambesc azi?

-Cine mi-a adus valoare si cum?

-Ce imi doresc sa revad sau sa aud si maine?

Cu fiecare zi lista cu MULTUMESC era tot mai lunga, chiar adormeam zambind de multe ori. Efectul s-a dublat cand am invatat sa spun MULTUMESC fiecarui picior pus in papucii de casa cand ma trezesc dimineata, la ceasca de cafea aburinda dimineata si la fiecare gura de apa bauta. Nu intentionam sa le numar si cu atat mai usor sporeau. MULTUMESC ca forma de recunostinta ca pot si am sa duc la gura hrana pentru trup sau informatii valoroase pentru minte si bucurie sufletului.

Ce a durat putin mai mult a fost sa inteleg adevaratul sens al recunostintei si efectul lui MULTUMESC in cazul persoanelor sau evenimentelor din trecut care nu au fost deloc fericite.

“Cum adica sa multumesc eu cuiva care mi-a gresit sau m-a suparat?”

Rabdarea si intelepciunea au reusit sa faca ego-ul sa fie tot mai mic si tacut si a fost cu adevarat eliberator sentimentul ca absolut fiecare persoana , experienta, eveniment au contribuit pe deplin la tot ceea ce sunt eu azi si ca atare le MULTUMESC.

Acel  MULTUMESC sincer si din toata inima spus pentru ca indiferent cat de greu a fost am mai urcat o treapta  mai sus. Deci treapta si MULTUMESC-ul !

Si ca sa se simta si mai bine prietenul meu MULTUMESC i-am gasit o pereche potrivita ,pe TE IUBESC ! Strasnica pereche si minunat efectul ! II port cu mine mereu si oricat le daruiesc si altora nu se termina, chiar sporesc!

Iti MULTUMESC pentru atentia cu care ai citit si te invit sa incepi numaratoarea Recunostintei . Mult succes !

Adriana Bontidean on EmailAdriana Bontidean on Facebook
Adriana Bontidean
Master Coach
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : adriana.bontidean@academyforcoaching.com

Tel: 0034605997060

Adriana Bontidean

Adriana Bontidean

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : adriana.bontidean@academyforcoaching.com Tel: 0034605997060