Cand totul in jur e verde, ca dupa o lovitura puternica ce ai de facut?

Ramai deschis fata de prieteni, intoarce capul spre inainte si doreste-ti sa mergi tot mai departe.

Cum pot sa fiu in contra curentului de negativitate din jur?

Ce as face sa revin la bunele mele obiceuiri? Oare ce m-ar face sa redevin eu?

Incerc sa ma intreb daca am dreptul sa ies din starea de regresiune la care am ajuns la un moment dat. Daca simt ca nu imi este proprie aceasta stare, voi face tot ce imi sta in putinta sa ma ridic, sa imi schimb directia, chiar sa incerc sa imi caut drumul pe toate directiile posibile dar diferite de aceea care ma doboara   si care ma conduce in acel impas. Pentru mine a fi coplesita de negativitate este iritant, imi perturba activitatile zilnice, modul de viata si de gandire. Aproape ca nu mai simt nimic.

Ma bucur ca imi dau seama de aceasta, uneori nici nu vreau sa vorbesc despre asa ceva daca s-ar repeta, adica nu as vrea sa pastrez ca o amintire faptul ca la un moment dat am fost curtata de o atmosfera plina de negativitate.

Vreau sa las intunericul deoparte, nici macar in spatele meu nu i-as permite sa mai salasluiasca, si macar ca un rasarit de soare ce apare din cand in cand sa primesc lumina in fata.

De la culori de mucegai imi doresc sa vad culori ca ale ciupercutelor, ale branduselor, ale florilor de tei sau cum decoleaza porumbeii albi spre inaltul cerului.

Vreau sa trec de la a vedea negru, cafeniu inchis pudrat cu griuri la: alb, crem, untiu, oranj si verde de smarald.

fluturi lacramioare stea izvor

miscare brazi aurora boreala ocean

viata feriga apus de soare ghetar

 

Oare voi mai reusi si data viitoare sa ma ridic deasupra incercarilor si sa ma retrag intr-o zona de confort emotional, de vointa si de simtire?

Monica Trifan