Sunt diverse motivele pentru care doi părinți ajung să se despartă.

Am trăit divorțul părinților mei și fiindcă este o situație destul de comună, am auzit destule povesti despre divorțuri.

În aproape toate situațiile se acționează ca și cum copiii nu ar avea nimic de a face cu situația asta.

Atunci când două persoane nu se înțeleg, despărțirea mi se pare cea mai bună decizie, mai ales dacă sunt și copii la mijloc.

Pentru ca copilul să treacă prin experiența asta cât mai bine consider că ar fi excelent dacă ar fi pregătit pentru această situație.

Ideal ar fi ca ambi părinti să se așeze cu copilul la masă și să îi explice ce se întâmplă.

Să i se spună că ați luat decizia să vă despărțiți, că unul din voi o să plece din casă, că împreună cu el o să creați  un program astfel încât el să continue relația cu ambii părinți și mai ales să vă asigurați că el nu se auto-învinovățește pentru această situație.

Toate astea indiferent de vârstă, fiindcă copilul înțelege și mai ales simte tot.

Astfel copilul se v-a simți parte din familie și din atențiile părinților, chiar și în aceste momente.

Să treci direct la acțiune poate duce la idei total inutile și nesănătoase pentru copil.

Dacă unul din părinți pleacă dintr-o data fără sa vorbească cu copilul, acesta v-a crede că părintele a plecat din vina sa sau cine știe ce altceva.

Am vorbit cu diverse persoane ale căror părinți au divorțat când ei erau copii și fiindcă nu au fost informate cu ce se întâmplă, azi, adulți fiind, spun cu multă supărare fraze de genul: “cu mintea mea de copil credeam că tata/mama a plecat din cauza mea și m-am simțit pentru mult timp vinovat/ă și am suferit enorm pentru asta”.

Așadar, luați în considerare că doar vorbind cu copilul ve-ți putea trece toți cu bine prin această experiență fără să lăsați consecințe grave asupra dezvoltării sale psihologice. În plus ve-ți fi mereu la curent cu gândurile și nevoile sale.

Simona Ochean on EmailSimona Ochean on Facebook
Simona Ochean
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : simona.ochean@academyforcoach.com

Tel :  0039 328 41 63 373

 

Simona Ochean

Simona Ochean

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : simona.ochean@academyforcoach.com Tel :  0039 328 41 63 373