Se pare ca divortul este la fel de dureros ca un deces. Multi oameni stau in relatii toxice care nu mai functioneaza de ani de zile si nu au curajul de a divorta. Si nu vorbesc aici doar despre cei care au copii, ci si despre cuplurile care nu au copii inca.

Nu este o decizie pe care o iei asa de azi pe maine, chiar si la mine a durat mult. De fapt fostul sot a luat decizia pe vorbe si eu o luasem deja pe fapte.  Adica eu spuneam pe vorbe ca vreau aceasta relatie, insa din comportamentul meu, din fapte reiesea ca nu mai vroiam relatia. Mi-a fost foarte greu sa recunosc acest lucru. De ce ? Sentimentul de vina care venea la pachet cu asta. Asumare, responsabilitate, sunt multe la pachet.

Si totusi, nimic nu este mai eliberator decat un divort, daca ma intrebi pe mine. Eu sunt dovada vie ca un divort nu este neaparat un esec, ci dimpotriva, un nou inceput.  Eu am intinerit cu 10 ani de cand am divortat, sunt plina de energie, fac lucruri pe care nu aveam curaj sa le fac inainte, mi-am gasit linistea si sunt de neoprit. Se vede pe mine ca sunt super bine, se vede pe fata mea, se vede din faptele mele, sunt dovezi pe care nu le poti ignora.  La sfarsitul lui septembrie a luat el decizia si pe 9 noiembrie m-am mutat singura. Mie care imi era frica sa dorm si cu cineva in casa, m-am mutat si acum dorm super linistita chiar daca sunt singura. Imi place timpul pe care il am cu mine. Mi-e dor de baiat cand nu este cu mine, dar este ok, ma bucur de timpul pe care il am pentru mine.

Nu pot sa spun ca a fost usor, dar pot spune sigur ca a fost de 10 ori mai usor decat credeam eu. Eu in septembrie nu credeam ca sunt in stare, eu care nici nu stiam de unde se porneste centrala, la ce companie de electricitate eram, ce facturi erau de platit…a fost nevoie sa ma descurc singura pentru prima oara in viata mea, aici in Belgia cel putin.

Asa ca totul depinde de cum vezi situatia, de fapt. Daca vezi divortul ca pe un esec, va fi extrem de greu sa te pui inapoi pe picioare. Daca vezi divortul ca pe un nou inceput, vei intineri cu 10 ani ca mine.

Cum faci sa vezi divortul ca pe un nou inceput ? Eu una am facut coaching cu nlp  non-stop. Eu asta reteta o am, alta nu stiu. Tot ce am invatat pana acum m-a ajutat sa ma pun super rapid pe picioare si chestii parctice, dar si emotional. Am facut nenumarate sesiuni de coaching si am muncit, am avut tot timpul o ocupatie.  Este rezultatul muncii mele cu mine de 3 ani de zile, cred ca tot ce am facut pana acum a avut ca scop sa ma pregateasca pentru acest mare pas.

Ce poti face daca esti in aceeasi situatie ? Ai incredere in tine ca vei reusi.

Te iubesc!

Iustinia Seciu on EmailIustinia Seciu on Facebook
Iustinia Seciu
Master Coach & NLP Practitioner
Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept cu la o sesiune de coaching cu mine.

iustinia.seciu@academyforcoach.com

0032 488 57 04 06 ( Belgia)

 

Iustinia Seciu

Iustinia Seciu

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept cu la o sesiune de coaching cu mine. iustinia.seciu@academyforcoach.com 0032 488 57 04 06 ( Belgia)