Te-ai intrebat vreodata tu pe ce dai de fapt banii si timpul tau?

Nu stiu cat castigi pe luna, dar ai analizat sa vezi exact cum ii cheltuiesti?

Foarte multa lume spune „nu imi ajung banii”, „o sa merg in strainatate cand oi avea bani”, „imi place poseta asta dar e prea scumpa” sau „sunt nefericit”, „o sa fie bine”, „se poate si mai rau” sau „nu ma mir ca si-a schimbat masina, doar isi permite”.

Stiai ca timpul este cea mai pretioasa resursa: fiecare ora este o ora din viata ta. Timpul = viata ta. Tu pe ce iti dai viata la schimb? Pierzi timpul sau il  convertesti in ceva frumos pentru tine? Cand mergi undeva sau faci ceva, te gandesti vreodata cum ai putea sa iti folosesti acel timp mai bine?

Daca ne referim la bani, sa stii ca noi cumparam de fapt experiente, nu obiecte, haine sau masini. Cumparam experiente, stari si trairi.

Daca dai 100 de euro pe noapte la un hotel magnific, iti vei aminti toata viata de acel hotel, de cat de bine te-ai simtit acolo, iar de banii cheltuiti vei uita.

Daca iti cumperi orice obiect fara sa te gandesti ce experienta iti aduce pe termen lung, sunt bani aruncati pe geam. Stii de ce? Pentru ca psihologii au observat ca noi ne saturam in 2-3 zile de un obiect nou si apoi acesta devine invizibil. Daca iti iei in schimb ceva care iti creeaza o stare superba, un obiect de arta frumos sau o masina foarte confortabila au o haina de calitate, dincolo de aspectul ei, te vei simti extraordinar de fiecare data cand vei privi acel obiect sau cand te vei urca in acea masina sau vei imbraca acea haina.

Investeste asadar banii si timpul tau in experiente frumoase zilnice pentru tine! Renunta la cele zece perechi de sosete de la reduceri daca stii ca se rup in 3 zile, ia-ti 3 perechi de calitate care sa iti faca placere cand iti ating piciorele in fiecare zi. Renunta la popcornul scump si cola de la cinema si ia-ti o carte buna de banii aia. Poti sa te bucuri de film si daca nu rontai in acele 90 de minute. Incepe sa observi unde ti se scurg banii si canalizeaza-i in experiente minunate.

Indiferent de cat castigi, daca incepi sa investesti in tine, viata ta se va schimba si vei putea sa ai si sa fii tot ceea ce iti doresti.

Si uite asa am ajuns sa te intreb: Ce iti doresti de fapt? Vrei o schimbare? Vrei bani mai multi ca sa poti cumpara mai multe experiente frumoase si sa ai mai mult timp liber sa te bucuri de ele?

Daca vrei o schimbare ai nevoie de 2 lucruri: initial timp si informatie. Apoi vei obtine timp mai mult si bani mai multi ca sa faci toata viata o experienta frumoasa.

Timpul tu stii cum ti-l faci, dar informatia o poti obtine din 2 surse:

  1. Surse gratuite: materiale video, audio sau scrise
  2. Cursuri, seminarii si workshopuri platite

 

Indiferent de ce varianta alegi, ramane doar sa investesti timpul in dezvoltarea ta: personala si profesionala.

De ce?

Aproape toti incetam sa mai studiem dupa ce terminam scoala si asta e o mare greseala.

Lumea evolueaza si noi ne plafonam atat uman cat si profesional.

Daca nu esti pasionat de citit, incepe sa citesti. Vei descoperi o bogatie de informatii care iti vor schimba si dezvolta continuu caracterul si viata.

Daca reincepi sa inveti, te poti specializa in domeniul tau de activitate si poti astfel sa fii mai bine platit pentru munca ta. Poti invata ceva nou, ceva ce poate ai visat mereu sa faci, poate ai un talent extraordinar si nu il folosesti: de aceea il ai, ca sa daruiesti din el!

Daca faci un curs de dezvoltare personala, un workshop sau un program de coaching, descoperi cum sa obtii absolut orice iti doresti si NIMIC nu te mai opreste.

Si atunci te intreb din nou: tu pe ce dai timpul si banii tai?

Pune-ti de acum inainte aceste 2 intrebari de aur inainte de a face ceva cu timpul si banii tai:

Pot face ceva mai util cu timpul meu acum? Pot investi banii acestia in ceva mai folositor?

Dacă vrei să faci și tu o schimbare, te aștept la o sesiune de coaching cu mine.

Mihaela Visan on EmailMihaela Visan on FacebookMihaela Visan on Linkedin
Mihaela Visan
Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

Telefon 0040747741233

email: mihaela.visan@ academiadecoaching.ro

 

Mihaela Visan

Mihaela Visan

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. Telefon 0040747741233 email: mihaela.visan@ academiadecoaching.ro