In ultimul timp, internetul pare sa fie invadat de materiale motivationale, din ce in ce mai multa lume vorbeste despre “dezvoltare personala”; se fac cursuri, seminarii, evenimente, pe diferite subiecte, toate avand ca scop dezvoltarea personala.

Multi dintre noi citim material motivationale, bloguri, informatii legate de domeniul dezvoltarii personale; participam la tot felul de cursuri, conferinte, workshopuri…

Din ce in ce mai multi oameni sunt interesati de acest domeniu, insa oare cati inteleg defapt, care sunt beneficiile concrete ale sale, in vietile oamenilor?

Ce este defapt aceasta dezvoltare personala?

Si cum exact ne poate ajuta sa ne imbunatatim viata?

Daca as incerca o definitie simpla, as spune ca dezvoltarea personala este un proces continuu prin care oamenii isi cresc constientizarea de sine (recunoasterea si intelegerea), isi evalueaza si imbunatatesc talentele si abilitatile, isi descopera scopul in viata si isi seteaza obiective pentru a-si maximiza potentialul si a trai o viata cu sens.

Dar, cred ca pana la urma, definitia este mai putin importanta, ci importante sunt beneficiile pe care ea le aduce in viata noastra.

Nu am sa vorbesc despre generalitati, ci voi spune exact cum mi s-a imbunatatit mie viata, dupa ce am descoperit dezvoltarea personala.

Pentru mine totul a inceput dupa ce am iesit dintr-o relație toxica in care am stat 6 ani si am realizat nu era ceea ce imi doream cu adevarat, nu ma reprezenta… Insa, cea mai mare frustrare a mea era ca nici locul de munca nu ma reprezenta absolut deloc si ajunsesem sa nu mainstiu cine sunt si ce îmi doresc.

Impinsa de frica de singurătate am intrat rapid intr-o alta relație si mai toxica (asta descopeream mai târziu) unde mi-am dat seama foarte repede ca nu era ceea ce credeam ca este.Nu imi placea ce faceam cu mine,nimic nu ma motiva, nu ma inspira. Dimpotriva, ma simteam goala pe interior, fara energie, fara nici un pic de entuziasm.

Atunci am cunoscut cu adevarat “drama existențiala.”Simteam cu adevarat ca trăiesc fără rost.

Ma duceam la un job care nu imi placea, aveam un partener care ma abuza,corpul meu o luase razna si începusem sa ma îngraș,eram din ce im ce mai obosita si mai depresiva.Nu asa imi imaginasem eu viata cand eram mai mica.

Dar, pur si simplu,nu stiam ce anume m-ar fi putut face sa nu ma mai simt asa, sa simt ca traiesc cu un rost.Aveam senzatia ca traiesc intr-un imens intuneric si oricat as fi incercat, nu vedeam nici o licarire de lumina.

In mijlocul acelor framantari interioare pe care le aveam zi de zi, am inceput sa caut pe internet:cum sa fii fericita,cum sa devii o femeie împlinita.Din Căutare in Căutare am ajuns sa descopăr Academia de Coaching.

A fost prima data in viata mea cand auzeam de asa ceva. Avand incredere in ce prezenta președinta Loredana Latis,m-am dus fara sa stau prea mult pe ganduri. Oricum, nu aveam nici o alta obtiune. Nu stiam ce sa fac, nu stiam ce imi doresc, nu stiam cum sa ies din starea aceea de apatie, de lipsa de chef de viata in care cazusem.

Imi amintesc si acum, de parca s-ar fi intamplat ieri, chiar daca au trecut doi ani de atunci, acea prima zi la primul curs de dezvoltare personala la care am participat… La inceput, mi se parea totul asa de… ciudat! Oamenii aceia vorbeau de niste lucruri pe care eu nu le mai auzisem niciodata pana atunci – gandire pozitiva, programare mentala, vizualizare si multe alte lucruri care erau total noi pentru mine.

Era ca si cum paseam intr-o noua lume, de care pana atunci nici nu stiam ca exista. Era incredibil ce mi se intampla! Dintr-o data am simtit ca acolo se aflau toate soluțiile mele.Ca orice provocare aveam, de acum incolo voi reusi sa o rezolv si sa gasesc toate resursele de care aveam nevoie pentru a obtine orice imi doream in viata.

Inca nu stiam ce îmi doream cu adevarat si a mai trecut ceva pana cand am descoperit, insa acum intelegeam ca am resursele sa aflu ce imi doresc, ca am resursele sa obtin orice si cel mai important, am inceput sa simt, dintr-o data ca am UN SCOP acela de a descoperi care este scopul meu in viata (menirea mea)… Dintr-o data, nu am mai simtit acel gol, acum aveam un scop, ceea ce era minunat!

Iar acesta, a fost doar primul lucru minunat care mi s-a intamplat din primul moment de cand dezvoltarea personala a aparut in viata mea…

Daca pana atunci simtisem ca traiam degeaba, acum nu mai aveam acel sentiment, acum aveam un scop de a trai – acela de a da un sens vietii mele, a-mi descoperi menirea. Iar acest lucru, ma facea sa ma simt plina de energie, de entuziasm.

In fiecare zi ma trezeam cu o stare de bine, gata sa invat lucruri noi, sa merg la cursuri noi, sa citesc carti noi, toate din domeniul dezvoltarii personale, care sa ma ajute sa ma cunoasc mai bine, sa descopar lucruri noi despre mine, pe care pana atunci nu le stiam si sa ajung in fiecare zi din ce in ce mai aproape de scopul meu – acela de a da un sens vieții mele.

In acest proces, de a-mi descoperi menirea, am invatat o multime de lucruri, care m-au ajutat enorm sa imi imbunatatesc calitatea vietii.

Am invatat sa imi cresc increderea in mine, am invatat sa imi ascult vocea interioara, care stie mereu ce-i mai bine pentru mine, am invatat cum functioneaza mintea, cum gandurile mele erau cele care imi determinau actiunilepe care le faceam si deci, implicit si rezultatelepe care le aveam. Iar daca doream sa schimb rezultatele, trebuie sa schimb gandurile. Asadar, am invatat sa imi reprogramez mintea, pentru a genera ganduri pozitive, care sa ma ajute sa actionez in asa fel, incat sa obtin rezultatele dorite.

De atunci si pana acum, viata mea s-a imbunatatit enorm… In primul rand, eu ca persoana m-am imbogatit – am devenit mai increzatoare in mine, obtimista, pozitiva, entuziasta.

Mi-am descoperit menirea – scopul vietii mele (acela de a ajuta si inspira pe altii sa isi imbunatateasca viata, sa se dezvolte si sa isi descoperei scopul vietii lor); iar acum traiesc acest scop in fiecare zi.

Tot datorita dezvoltarii personale, acum nu mai sunt nevoita sa merg la un job care nu imi place si care nu ma reprezinta, caci acum fac numai ce imi place – life coaching, scriu material motivationale, creez programe de dezvoltare personala, cu scopul de a-i ajuta pe altii sa dea un sens vietii lor.

Toate acestea le-am obtinut datorita dezvoltarii personale.

Iti dorești si tu sa schimbi ceva in viața ta?

Te invit cu inima sa acționezi acum.

Cu iubire te pot ghida spre tine,spre scopul vieții tale intr-un program de 3 sesiuni de coaching in care lucram împreuna doar eu cu tine.

Madalina Nastase on EmailMadalina Nastase on Facebook
Madalina Nastase
Life&Relationship Coach
Eu te invit si te astept cu mare drag la o sesiune individuala de coaching sau de grup,cu prietenele tale, strict confidentiala unde poti sa iti imbunatatesti si infrumusetezi viata.

Aceeasi si mereu alta, Madalina NastaseLife&Relationship Coach

tel. 00447427991909
email: madalina.nastase@academyforcoach.com
Facebook:Elena Madalina Nastase

Madalina Nastase

Madalina Nastase

Eu te invit si te astept cu mare drag la o sesiune individuala de coaching sau de grup,cu prietenele tale, strict confidentiala unde poti sa iti imbunatatesti si infrumusetezi viata. Aceeasi si mereu alta, Madalina NastaseLife&Relationship Coach tel. 00447427991909 email: madalina.nastase@academyforcoach.com Facebook:Elena Madalina Nastase