Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu! Am trait 14 ani in afara Romaniei si iti impartasesc din experienta mea. Dupa terminarea studiilor nu mi-am dorit deloc sa plec. Insa dupa cativa ani ca si angajata am avut acel sentiment ca nu-mi gaseam locul. Nu era vorba doar de bani, era altceva, era o dorinta de a cunoaste o alta lume, de a invata alt mod in care sa-mi traiesc viata. Cred ca pur si simplu valorile mele nu coincideau cu cele ale locului sau societatii in care ma gaseam, sau cel putin nu in totalitate. Am decis sa plec si chiar daca nu a fost deloc usor aveam o atitudine si un entuziasm care m-au ajutat sa trec peste greutatile primilor ani. M-am adaptat si chiar am simtit ca mi-am gasit locul. Insa dupa zece ani in afara tarii am inceput sa imi doresc altceva, iar simteam ca am nevoie de o schimbare, din nou am simtit ca nu ma regasesc. Acum sunt din nou in Romania insa chiar daca am schimbat zona geografica mi-am dat seama ca asta practic nu a rezolvat in totalitate acel sentiment – nu ma regaseam. De fapt eu ma cautam pe mine!

 Ce am constatat este ca atat valorile cat si prioritatile se pot schimba de-a lungul vietii. Daca stau sa ma gadesc la ce am trait pana acum in viata nu as schimba nimic! De ce? Pentru ca fiecare experienta de viata m-a invatat ceva, a avut un rol in viata mea, m-a ajutat sa evoluez. Cat timp am trait in tara locul meu era aici, cat timp trait in afara tarii locul meu era acolo. Locul tau este unde iti este sufletul! Cam asta am constatat eu pana in prezent. Daca traiesti in prezent locul tau este exact acolo unde te gasesti in acest moment. Ca sa-ti gasesti locul cred ca cel mai important lucru este sa-ti urmezi intuitia, vocea interioara. Asta inseamna ca este necesar sa te cunosti, sa fii atent la semnalele corpului tau, la emotiile tale. Daca esti conectat cu tine – cu sinele tau superior- vei simti cand este necesar sa faci o schimbare. Ai avut momente in care ai simtit pur si simplu ca este necesar sa actionezi intr-o anumita directie fara sa stii exact motivul? Poate ai simtit un entuziasm deosebit, o bucurie sau chiar o stare asemanatoare cu cea in care esti indragostit. De fapt sufletul tau te ghideaza in fiecare clipa sa alegi ce este mai potrivit pentru tine insa amintile tale, acele ganduri de frica te impiedica sau mai bine spus te conving sa alegi alta cale.

  Ce poti sa faci ca sa-ti gasesti locul? Sa lucrezi cu tine pentru a te cunoaste cu adevarat, sa iti pastrezi calmul, sa iti golesti mintea de ganduri ca sa poti auzi vocea sufletului tau. Nu te “obliga” sa faci ceva pentru ca asa iti spun altii- parinti, prieteni, colegi, societatea. De ce? Simplu, pentru ca ei nu pot auzi vocea ta interioara! Traieste dupa valorile tale, fii de partea ta! Detaseaza-te cat mai mult posibil de trecut, de obiecte sau persoane. Sa faci in asa fel incat sa fii fericit cu tine insuti, atunci te vei regasi intotdeauna indiferent in ce zona geografica locuiesti.

Ioana Epure on EmailIoana Epure on Facebook
Ioana Epure
Master Coach
Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine,

Tel: +34670847516, +40770408311

E-mail: ioana.epure@academiadecoaching.ro

Ioana Epure

Ioana Epure

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine, Tel: +34670847516, +40770408311 E-mail: ioana.epure@academiadecoaching.ro