Ce inseamna detasare? Iata cateva sinonime: desprindere, despartire, separare, izolare sau indepartare. Ce castigi daca reusesti sa te detasezi de o relatie din trecut? Traiesti in prezent, singurul moment in care poti face ceva pentru tine si viata ta. Sunt multe instrumente prin care poti sa te detasezi. De fapt important este sa reusesti sa te detasezi de acea emotie negativa pe care o asociezi cu acea experienta.

 Primul pas este sa iti asumi responsabilitatea pentru acea situatie, sa renunti la rolul de victima. Cu siguranta atat tu cat si persoanele care au plecat din viata ta ati invatat si evoluat in acea relatie. Chiar daca la inceputul relatiei ati impartasit valori comune cu timpul unele din valori s-au schimbat si in final fiecare si-a urmat drumul.

In loc sa te plangi tot timpul de acele situatii poti face un exercitiu simplu care te poate ajuta sa te eliberezi de emotiile negative. Gandeste-te la acea persoana care a plecat din viata ta dar de care inca esti atasat sau atasata si spune: “Imi pare rau pentru ca am atras aceasta situatie; iti multumesc pentru tot ce am invatat din relatia cu tine” Sau si mai simplu: “Iarta-ma, multumesc, te iubesc” sau poate doar “Multumesc”. Poti practica acest exercitiu pana cand nu mai ai emotii negative legate de acel eveniment si acea persoana.

De ce este greu sa ne detasam? Poate ca inca nu am descoperit cine suntem in realitate si suntem coplesiti de diverse frici. Poate crezi ca fericirea ta depinde de prezenta in viata ta a anumitor persoane, posesiuni sau statul social. Aceasta convingere poate fi puternic ancorata in mintea ta subconstienta incat o consideri reala. Dar mintea este un instrument si de tine depinde sa schimbi acele convingeri. Tu esti o fiinta perfecta dar amintirile tale, acele ganduri care le repeti, acele programe din mintea ta de care nu esti intotdeauna constient te influenteaza si nu te lasa sa traiesti in prezent, sa vezi oportunitatile pe care universul ti le ofera clipa de clipa.

Tot ce se intampla in viata noastra poate fi o oportunitate de a ne detasa, de a ne elibera si de a ne cunoaste pe noi insine. Cu cat reusesti sa renunti la atasamente vei descoperi ca fericirea ta depinde doar de tine. De cate ori reusesti sa te conectezi cu fiinta ta interioara, sinele tau divin te va inspira si te va orienta in directia potrivita pentru tine.

Ioana Epure on EmailIoana Epure on Facebook
Ioana Epure
Master Coach
Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine,

Tel: +34670847516, +40770408311

E-mail: ioana.epure@academiadecoaching.ro

Ioana Epure

Ioana Epure

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine, Tel: +34670847516, +40770408311 E-mail: ioana.epure@academiadecoaching.ro