Nu exista lucruri mai stresante decat datoriile, grijile in privinta cheltuielilor lunare si insistenta creditorilor.

Te-ai gandit ca poate, pur si simplu, nu stii cum sa scapi de aceste datorii? Ei bine, nu esti singurul! Din fericire, exista experti care iti pot arata cateva modalitati practice ce te pot ajuta sa-ti platesti datoriile la timp.

In primul rand, exista perioade in care datoriile sunt inevitabile. De exemplu, poate  cumperi o casa, o mașina, platesti abonamentele medicale sau scolarizarea copilului. Daca nu ai banii necesari pentru a face o achizitie in intregime, atunci luarea unui imprumut poate fi adesea o miscare chiar indicata.

Cu toate acestea, exista situatii in care imprumuti mai multi bani decat iti poti permite si ajungi in imposibilitatea de a-i mai putea restitui. Acesta este momentul in care apar problemele. Cu toate acestea, este important sa nu intri in panica. Poti gasi intotdeauna solutii care sa te ajute sa scapi de datorii.

Iata cateva solutii practice care te vor ajuta sa-ti gestionezi mai bine datoriile:

1. Realizeaza o reevaluare financiara

Incepe noua luna analizand, intotdeauna, atat greselile cat si succesele financiare din anul precedent. Ce poti invata din asta? Ce ai facut bine? Ce puteai face mai bine? Elaboreaza un buget pentru perioada urmatoare,folosind ceea ce ai invatat din anul precedent si foloseste-l pentru a-ti ghida cheltuielile pe viitor.

2. Planifica si cumpara in mod inteligent

Fa-ti o lista cu articolele pe care trebuie sa le achizitionezi inainte de a merge la cumparaturi. Stiind cu exactitate dinainte ceea ce ai nevoie si limitarea doar la achizitionarea acestor articole iti va permite sa te incadrezi in buget. Incearca sa stabilesti cu familia si prietenii si sa cumparati impreuna cele necesare in cantitati mai mari. Acest lucru te poate ajuta sa economisesti pe termen lung.Daca ai tendinta de a exagera cu darurile de Craciun, iar acest lucru este important pentru tine, pregateste-te din timp. Ia in considerare bugetul si cumpararea cadourilor pe tot parcursul anului, pentru a evita acumularea cheltuielilor si datoriilor in ultimul moment.

3. Ia-ti si un loc de munca part-time

Una dintre cele mai bune metode de a scapa de datorii este alegerea si a unui loc de munca part-time. Banii in plus pe care ii vei castiga reprezinta o modalitate excelenta de a-ti plati facturile. Normal, asta daca timpul iti permite si actualul job nu este foarte solicitant.Si doar pe perioada in care ai datorii.Timpul petrecut cu tine nu poate fi readus înapoi.

4. Vinde ceea ce nu-ti mai este util

O altă modalitate recomandata de a obtine niste bani in plus pentru a-ti plati datoriile este vanzarea de obiecte de care nu mai ai nevoie sau pe care nu le mai folosesti.

5. Ia in considerare si sfatul unui specialist

Daca realizezi ca pur si simplu nu poti sa-ti gestionezi singur bugetul si cheltuielile personale, atunci poti apela la un specialist financiar. Acesta nu trebuie sa fie neaparat un profesionist pe care sa fii nevoit sa il platesti. In schimb, poate fi prieten cu experienta in gestionarea banilor care va poate oferi educatie financiara, indrumare si consiliere.

Gestionarea banilor este mai importantă decât suma.

Te Invit sa lucram împreuna pentru a aduce claritate in viața ta prin sesiuni de Coaching.

Cu iubire,

Madalina Nastase

Madalina Nastase on EmailMadalina Nastase on Facebook
Madalina Nastase
Life&Relationship Coach
Eu te invit si te astept cu mare drag la o sesiune individuala de coaching sau de grup,cu prietenele tale, strict confidentiala unde poti sa iti imbunatatesti si infrumusetezi viata.

Aceeasi si mereu alta, Madalina NastaseLife&Relationship Coach

tel. 00447427991909
email: madalina.nastase@academyforcoach.com
Facebook:Elena Madalina Nastase

Madalina Nastase

Madalina Nastase

Eu te invit si te astept cu mare drag la o sesiune individuala de coaching sau de grup,cu prietenele tale, strict confidentiala unde poti sa iti imbunatatesti si infrumusetezi viata. Aceeasi si mereu alta, Madalina NastaseLife&Relationship Coach tel. 00447427991909 email: madalina.nastase@academyforcoach.com Facebook:Elena Madalina Nastase