Omul se poate vedea pe sine insusi intr-un obiect( oglinda, geam…) sau in ochii celorlalti.

Este mult mai usor sa vedem greselile celorlalti si sa dorim sa-i schimbam decat sa ne vedem si sa ne schimbam pe noi insine. Este nevoie de perseverenta, dedicatie, asumare si determinare in a lucra cu noi insine, pentru a deveni omul minunat si extraordinar care ne dorim sa fim.

Lumea vazuta si cea nevazuta functioneaza dupa niste legi clare.

Iti propun un exercitiu extraordinar, care seamana cu un mic jurnal si ajuta foarte mult la constientizarea realitatii in care te afli. Foloseste un carnetel mic de poseta, in care sa-ti fie oricand usor si la indemana sa scrii.

Alege o arie din viata ta, unde vrei sa aduci un plus de valoare( propria persoana, familie, job, religie, hobby, sanatate, cariera, societate).

Scrie ce anume doresti sa schimbi ori sa imbunatatesti in acesta arie.

Scrie, cat mai amanuntit, cu ce anume doresti sa schimbi sau in ce fel vrei sa imbunatatesti acel aspect din viata ta.

Imparte foile carnetelului in 3 coloane. In prima coloana scrie pe trei randuri, in ordine, dimineata, pranz si seara. In coloana a doua scrie +, sau fapte pe care le-ai facut pentru atingerea obiectivului tau, iar in a treia coloana scrie –, sau fapte pe care le-ai facut impotriva atingerii obiectivului tau.

Tabelul obtinut va arata asemanator cu cel al jocului X si 0.

Acum ramane sa iti setezi orele la care doresti sa completezi acest minunat jurnal pentru al tau obiectiv.

Din proprie experienta iti spun ca este provocator si in acelasi timp posibil, atunci cand vrei cu adevarat sa lucrezi cu tine insuti.

Chiar daca nu reusesti sa te tii constant de acest jurnal, vei observa ca in timp se vor forma obiceiuri noi si sanatoase.

La sfarsitul fiecarei saptamani fa un rezumat al actiunilor pro(+) si contra(-), apoi la sfarsitul fiecarei luni si compara.

– Iti place ceea ce vezi?

– Iti place ceea ce ai obtinut?

– Doresti sa mai adaugi ceva?

Poti face acest exercitiu ori de cate ori doresti, pe orice arie din viata ta.

Succes maxim iti doresc si spor in toate!!!

Mariana Diaconu on Email
Mariana Diaconu
Master Coach
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : mariana.diaconu@academiadecoaching.ro

Tel :  +40764078704

Mariana Diaconu

Mariana Diaconu

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : mariana.diaconu@academiadecoaching.ro Tel :  +40764078704