Intr-o dimineata, dupa ce am dus copiii la scoala, m-am gandit eu sa ma duc la o balaceala in mare. Zis si facut. Ma duc eu bucuroasa la mare, pasesc cu incredere in apa, pun piciorul drept, brrr.

Primul impuls a fost s-o zbughesc inapoi si sa las eu marea pentru cei mai curajosi, care ar putea parea lejer chiar nebuni. Ma uit in jur, plin de oameni in apa, vorba aia sunt 29 de grade. Eu merg pe ideea ca daca un om din lumea asta a reusit ceva, atunci pot si eu. Asa ca imi iau faptura-mi gingasa si intru din nou in apa, de data asta hotarata sa intru cu totul. La primul pas, iar brrr, mai fac un pas, parca parca e mai ok, cand apa era pe la genunchi, deja incepea sa mi se para calduta. Cand mi-am bagat tot corpul in apa, deja o simteam ca pe o mangaiere, condimentata de mangaierea soarelui. Senzatie magica, senzatie pe care era aproape s-o ratez doar pentru la ca prima vedere, simtire mai bine zis, am dat de un aparent obstacol.

Cam asa ni se intampla de cele mai multe ori, vrem sa facem ceva si imediat ce iesim din zona noastra de confort, simtim ca dam de un hop, practic, intervine frica. Cei mai multi oameni se panicheaza si se intorc din drum. Pentru cei care indraznesc, odata depasit hopul, totul devine usor si placut, mai ales pentru ca te ajuta sa te intelegi pe tine mai bine. Asa ca, indrazneste pentru ca poti!

E de-ajuns sa-ti amintesti prima zi de scoala sau gradinita, poate te-a scos din zona ta de confort insa pana la urma a devenit o rutina.

Frica e normala si in doze adecvate ne tine in siguranta. Oamenii de succes, cei care actioneaza in directia visurilor lor, nu ajung acolo pentru ca elimina frica, ci pentru ca o accepta si schimba relatia cu aceasta.

Practic, imediat dupa zona de confort, se afla o zona de panica si dupa zona de panica, se afla zona de invatare, de dezvoltare personala.

In sedintele de coaching, constuim impreuna poduri peste zona de panica, pentru a trece direct de la zona de confort la zona de dezvoltare.

Ramona Onisor on EmailRamona Onisor on FacebookRamona Onisor on Linkedin
Ramona Onisor
Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

Ramona Onisor, Life & Business Coach

Tel 00357 99 235028

ramona.onisor@academiadecoaching.ro

 

Ramona Onisor

Ramona Onisor

Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. Ramona Onisor, Life & Business Coach Tel 00357 99 235028 ramona.onisor@academiadecoaching.ro