In fiecare moment, ne aflam in situatia de a alege, de a lua decizii. Insusi faptul de a nu face nimic tine tot de o alegere pe care o facem.

Cum anume alegem? In functie de ce? Multi oameni aleg doar pentru ca asa au mai ales si altii, dupa care isi dau seama ca nu li se potriveste alegerea facuta.

Unul din factorii extrem de importanti in a lua decizii potrivite sunt valorile noastre. Viata poate fi mult mai usoara atunci cand stii exact care sunt valorile tale si faci totul in conformitate cu acestea, practic te respecti pe tine.

Sa spunem ca pentru cineva, familia e o valoare foarte importanta si cu toate acestea, trebuie sa fie la serviciu 70 de ore pe saptamana? Va putea persoana respectiva sa fie linistita sau va fi intr-un conflict interior continuu pentru ca, stand departe de famile, isi incalca aceasta valoare?

Intelegerea valorilor poate fi de mare ajutor pentru ca, stiindu-ti prioritatile, ti-e mult mai usor sa-ti alegi directia potrivita in viata, sa stii ce te motiveaza, ce te inspira, ce ti-ai dori mai mult. Valorile sunt, de fapt, ceea ce e cu adevarat important pentru tine.

O persoana care-si clarifica propriile valori isi creste si capacitatea de a duce o viata de succes, atat in plan personal cat si in plan profesional, succesul depinzand, de asemenea, de valorile fiecarei persoane in parte. De exemplu, daca familia e valoarea cea mai importanta, succesul inseamna sa ai o familie asa cum iti doresti; daca e cariera valoarea ta prioritara, atunci succesul inseamna sa ai o cariera asa cum iti doresti; daca valoarea ta principala e faima, atunci succesul inseamna sa te faci cunoscut.

Asa cum definitia succesului se poate schimba de-a lungul vietii, asa si valorile noastre se pot schimba in functie de evolutia noastra, pe masura ce ne intelegem mai bine.

Cand vine vorba de valori, nu se poate gresi. Fiecare are dreptatea lui pentru ca fiecare om este unic.

Construindu-ne un stil de viata in concordanta cu valorile noastre, ne ajuta sa cream o viata care sa ne implineasca.

Pentru ca suntem in luna cadourilor, iti ofer cadou o LISTA DE VALORI, in format PDF, care te va ajuta sa-ti clarifici valorile care sunt importante pentru tine. Daca iti doresti sa primesti si tu LISTA DE VALORI, gratuit, trimite un email la ramona.onisor@academiadecoaching.ro cu titlul: LISTA DE VALORI

Clarificarea valorilor e un pas foarte important, deoarece, atunci când iei o decizie, în mod normal alegi intre soluții care pot satisface diferite valori și daca iti stii valorile cele mai importante, vei alege cu ușurinta solutia cea mai potrivita.

Ramona Onisor on EmailRamona Onisor on FacebookRamona Onisor on Linkedin
Ramona Onisor
Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

Ramona Onisor, Life & Business Coach

Tel 00357 99 235028

ramona.onisor@academiadecoaching.ro

 

Ramona Onisor

Ramona Onisor

Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. Ramona Onisor, Life & Business Coach Tel 00357 99 235028 ramona.onisor@academiadecoaching.ro