De cate ori ti-ai dorit sa faci ceva nou, ceva diferit dar ai renuntat datorita fricii ca vei gresi? Dupa care te-ai criticat in interiorul tau ca nu ai avut nici macar curajul sa incerci? Mie mi s-a intamplat de multe ori si de fiecare data frustrarea mea era tot mai mare. Am avut nevoie de timp, studiu si lucru cu mine pentru a vedea greseala din alta perspectiva. Ce am descoperit?

 Greseala este de fapt o experienta – da, o experienta pe care am trait-o la un anumit moment; dupa care in alt moment am calificat acea experienta ca fiind o greseala… din perspectiva cui? Pai a mea ca intre timp am mai invatat ceva si am gasit alta cale mai buna de a rezolva o situatie. Dar de fapt in fiecare caz am procedat cum stiam mai bine in momentul respectiv, cand am facut “acea gresala” nu o consideram greseala.

Ce iti propun eu este ca de fiecare data cand ti-ai “identificat o greseala” sa te intrebi:

  • Ce poti invata din acea experienta?
  • Care este partea buna a situatiei?
  • Ce se putea intampla mai rau de atat?
  • Cum a afectat acea experienta pe cei din jur?
  • Cum ar fi fost viata ta daca nu ai fi facut acea “greseala”?
  • Ce legatura are cu misiunea ta? Dar cu scopul tau in viata?
  • Ce poti face diferit intr-o situatie similara?
  • Cum te asiguri ca data viitoare vei proceda diferit?

De exemplu poti sa-ti alegi 3 comportamente noi pe care sa le antrenezi in urmatoarea perioada astfel incat atunci cand te vei confrunta cu situatie asemanatoare nu vei fi luat prin surprindere si in loc sa reactionezi iti vei alege raspunsul! Asta este o metoda simpla prin care poti folosi greselile in avantajul tau. Tu ce parere ai?

Ioana Epure on EmailIoana Epure on Facebook
Ioana Epure
Master Coach
Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine,

Tel: +34670847516, +40770408311

E-mail: ioana.epure@academiadecoaching.ro

Ioana Epure

Ioana Epure

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine, Tel: +34670847516, +40770408311 E-mail: ioana.epure@academiadecoaching.ro