Daca in acest moment nu ai ceea ce iti doresti sau nu esti omul care iti doresti sa fii, in spate se poate afla o convingere limitativa de genul : nu sunt suficient(a) de buna, nu pot, banii se fac greu, viata este grea, la varzta mea nu mai pot face nimic, trebnuie sa te sacrifici pentru altii, daca te iubesti inseamna ca esti egoist, etc

Aceste convingeri sunt la nivel subconstient, insa s-ar putea sa te auzi chiar spunand asta daca esti atent(a) la ceea ce gandesti si ce spui.

Ce poti face ?

Ei bine, exista si convingeri bune, nu numai rele. Astazi am sa-ti explic doua dintre acestea.

Daca vrei sa ai o viata mai buna, poti adopta aceste doua convingeri.

 

  • Oamenii reactioneaza la experientele lor, nu la realitatea in sine.

 

Ce vrea sa spuna aceasta afirmatie? Ca degeaba te certi cu cineva pe ce crede el, pentru ca ceea ce crede astazi se bazeaza pe niste experiente. Nu insemana neaparat ca este adevarat. La fel si in cazul tau, s-ar putea sa crezi acest lucru dar sa nu fie bazat pe realitate, ci pe experienta ta.

Ce este nevoie sa faci?

Respecta convingerile si valorile celorlalti. Permite-le sa aiba propria viziune asupra lumii iar tu la fel, ai grija de parerile tale.

Ce se intampla daca nu faci acest lucru?

Crezi ca detii adevarul absolut si iti impui adevarul tau si asupra celorlalti, vrei ca si ei sa vada lucrurile ca tine. Nu este deloc ok sa faci acest lucru.

Daca tu ai crede acest lucru (ca oamenii reactioneaza la experientele lor, nu la realitatea in sine)  cum s-ar schimba viata ta ?

 

 

  • A avea cel putin o alternativa este mai bine decat a nu avea alternativa

 

Incearca sa ai o gandire care iti da mai multe variante. Gandeste in solutii in loc sa gandesti in probleme. Actioneaza intotdeauna in asa fel incat sa sporesti numarul alternativelor/ Cu cat ai mai multe optiuni, cu atat mai bine. Atentie! Sunt oameni care au prea multe optiuni si nu stiu in care sens sa actioneze, nu despre asta este vorba aici.

Ce este nevoie sa faci?

Actioneaza mereu incat sa iti sporesti optiunile, dar in acelasi timp oferindu-le si celorlati mai multe optiuni.  Sa nu anulezi alternativele tale- ai o idee si apoi spui ca si asa nu se poate. Sa nu anulezi alternativele date de altcineva- atunci cand cineva are o optiune, nu o refuza din prima, poate ti se potriveste ceva din ea. Daca nu ti se potriveste, ignor-o. Daca ti se poatriveste, foloseste-o.

La fel, ai grija sa nu anulezi alternativele celorlati. Daca tu nu esti de acord cu optiunile altcuiva, pur si simplu abtine-te! Ceea ce tie ti se pare imposibil, poate parea altcuiva posibil.

Daca tu ai crede acest lucru (A avea cel putin o alternativa este mai bine decat a nu avea alternativa )  cum s-ar schimba viata ta ?

Iustinia Seciu on EmailIustinia Seciu on Facebook
Iustinia Seciu
Master Coach & NLP Practitioner
Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept cu la o sesiune de coaching cu mine.

iustinia.seciu@academyforcoach.com

0032 488 57 04 06 ( Belgia)

 

Iustinia Seciu

Iustinia Seciu

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept cu la o sesiune de coaching cu mine. iustinia.seciu@academyforcoach.com 0032 488 57 04 06 ( Belgia)