Copiii se nasc perfecți, dar fiindcă nu știm cum sâ îi învățăm, ei ajung să aibă niște comportamente total greșite. Deseori însăși părinți nu au avut un model bun după care sa se ghideze.

  Sunt părinți care spun că copiii lor nu îi ajută, sunt needucați și nu înțeleg cum nu-și dau seama că trebuie să dea o mână de ajutor.  

   Dacă copilul tău nu te ajută sau este dezordonat, asigură-te că îi spui să te ajute și învață-l cum se face.

  Dacă vreau să facă curat în propria cameră, timp de o lună mă duc în camera lui de dimineață (chiar și în timpul școlii) și îi propun să facem împreună ordine, astfel încât să vadă cum se face. Astfel, mulțumită repetiției, aceasta treabă, va deveni un obicei.

   Apoi îi propui să se ocupe el de camera lui in timp ce tu te ocupi de camera ta. Așa casa rămâne în ordine chiar de la primele ore ale dimineții, iar el se va simți util și mândru de cât de frumos își face treaba.

   Dacă facem singuri tot, copilul nu va sti ca trebuie să facă el. Asta fiindcă pur și simplu nu i-a spus nimeni că este datoria sa. Ba dimpotrivă va creste cu ideea, că este normal să nu facă nimic.

   Copiii au nevoie de îndrumarea noastră. Este de datoria noastră să îi învățăm ritualurile zilnice cu iubire și răbdare. Familiile care au mulți copii se organizează foarte bine tocmai fiindcă știu să împartă sarcinile casei la toți membri.

 

Simona Ochean on EmailSimona Ochean on Facebook
Simona Ochean
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : simona.ochean@academyforcoach.com

Tel :  0039 328 41 63 373

 

Simona Ochean

Simona Ochean

Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. E-mail : simona.ochean@academyforcoach.com Tel :  0039 328 41 63 373