Cel mai complicat e sa fie simplu!

Ai auzit banuiesc expresia “nu vedem padurea din cauza copacilor” . De multe ori am zis ca sunt exagerate aceste expresii sau zicale si cu cat ma indarjeam sa un le cred cu atat imi apareau mai multe provocari de acel gen. Am vazut cu ceva timp in urma un clip al unui comic in care scotea in evidenta una din diferentele dintre un barbat si o femeie.

Femeia , draga de ea , care noroc ca are doar doua maini ca daca avea mai multe ar fi capabila sa nici nu mai doarma noapte . Mainile ca mainile dar ce te faci cu mintea ? “ Croseteaza “ idei , variante, e un dute-vino continuu. Ai vreo urma de indoiala ca este asa?

Fa te rog un simple exercitiu : pur si simplu stai 5 minute fara sa te gandesti la nimic. Dar la nimic de nimic.

Ai reusit ? Superrrrrr felicitari !

Nu ai reusit? Mai fa odata , de doua ori….pana reusesti !

 

Barbatul in schimb are in componenta mentala cateva sertarase : job, mancare, sex, amici, etc si cel mai important sertarasul cu NIMIC DE FACUT ! Reuseste sa butoneze telecomanda si cand e intrebat la ce se uita:

“ la NIMIC”!!!

Dilema este ca amandoi functioneaza la standard dar cu ce “ costuri”?

Asemanator se intampla si cu gasirea echilibrului interior . In goana contra timpului si o himerica rutina tendinta majora e sa cauti echilibrul in exteriorul tau, in cei din jurul tau, lucruri sau valori materiale , stil de viata, carti, activitati cu care sa te simti bine.

Dar ce te faci cand nimic din toate astea nu dau rezultatul pe care il astepti?

Zi dupa zi mai cauati ceva nou , ceva-ul acela pe care parca il astepti de foarte mult timp.

Si acum incepi sa intelegi de ce e atat de complicat sa fie simplu?

E atat de complicat sa citesti un text de la cap pana la coada, sa asculti un Cd fara sa schimbi píesele, sa iti alegi un articol dintr-un magazin fara sa pui mana pe mai multe , sa stai pur si simplu la semafor fara sa te uiti in oglinda sau la telefon , sau pur si simple sa stai.

Mintea este direct proportionala cu ritmul nostru si lipsa de antrenament in a “ face NIMIC” nu doar ca iti epuizeaza energía , dar pe termen lung poate sa provoace tulburari de memeorie, concentrare sau somn.

Tu cum stai cu antrenamentul in “facut NIMIC” ?

Consideri ca este benefic sa poti sa reduce viteza in care traiesti zilnic?

Crezi ca mai exista si peisaj de vazut in timp ce conduci , e necesar sa il observi?

Poti sa iei macar piciorul de pe acceleratia vietii cotidiene sau chiar sa pui putina frana?

Daca inca nu ai reusit sa te bucuri de ceea ce ai cu adevatat in cele 24 de ore , de micul tau centru sau punct de echilibru te invit cu drag la o sesiune de coaching in care sa iti gasesti modul si ritmul adaptat perfect la viata pe care acum doar o viseszi.

Indrazneste !!! Fii tu cel care preia conducerea !!

Adriana Bontidean on EmailAdriana Bontidean on Facebook
Adriana Bontidean
Master Coach
Daca vrei sa faci  o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

E-mail : adriana.bontidean@academyforcoaching.com

Tel: 0034605997060

Cursuri 2017-2018

Academia de Coaching