Se apropie Craciunul, mai toata lumea alearga in toate directiile pentru a cumpara cadouri de la magazine uitand, poate, ca cele mai pretioase cadouri sunt deja la ei.

Ce ne aduc, de fapt, cadourile? Ce obtinem cand oferim cadouri? Ce simtim cand primim cadouri?

Imi amintesc primul meu an de invatamant, eram diriginta si a venit o mamica sa-mi dea un borcan de miere. Fetita respectivei mamici era un copil constiincios si inteligent iar mamica imi adusese mierea in semn de recunostinta, insa undeva in adancul meu, eu tot m-am intrebat daca acceptarea cadoului ma facea sa-mi incalc o valoare importanta pentru mine, si anume corectitudinea. Un simplu cadou starnise in interiorul meu o intreaga furtuna.

Te-ai intrebat vreodata ce simti atunci cand primesti un cadou? Gandeste-te acum.

La tine, ce anume face diferenta? Poate intentia pe care o simti in spatele cadoului? Poate anumite convingeri sau valori?

Unii oameni ofera pentru a primi altceva la schimb, punandu-l pe cel care primeste cadoul in pozitia de datornic. Practic, se asteapta sa li se intoarca investitia. Plata asteptata nu e neaparat sa fie de ordin material, poate fi atentie, iubire, timp, favoruri. De multe ori, o sa-i auzi plangandu-se ca oamenii sunt nerecunoscatori si asta, pentru ca in ciuda aparentelor generoase, cadourile lor sunt, de fapt, cereri.

Altii ofera, pur si simplu pentru a fi acceptati, pentru a se integra.

Alti oameni ofera pentru a se pune singuri pe o treapta superioara iar altii, doar de gura lumii.

Cu toate acestea, sunt atatia oameni care ofera cadouri cu sinceritate si din iubire.

Tu ce intentii ai atunci cand oferi un cadou?

Ce ti-ai dori cu adevarat sa primesti? Ce cadouri iti oferi tu tie insuti/insati?

A darui din timpul tau, a darui atentia ta, a darui din cunostintele tale, a darui din talentele tale sunt tot atatea moduri de a darui iubire.

Sarbatori cu IUBIRE!

Ramona Onisor on EmailRamona Onisor on FacebookRamona Onisor on Linkedin
Ramona Onisor
Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

Ramona Onisor, Life & Business Coach

Tel 00357 99 235028

ramona.onisor@academiadecoaching.ro

 

Ramona Onisor

Ramona Onisor

Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. Ramona Onisor, Life & Business Coach Tel 00357 99 235028 ramona.onisor@academiadecoaching.ro