Draga om minunat,

 

Zilele astea, mai mult ca alta data, m-am confruntat cu multe intrebari despre relatia in doi, adresate atat de femei cat si de barbati si totul se rezuma la : cu ce am gresit, ce n-am stiut, ce am ignorat ?

Daca analizez fiecare poveste in parte, ea se deruleaza dupa acelasi tipar :

EL era atat de tandru, de afectuos, de iubitor cand ne-am cunoscut… Acum vine de la serviciu, se enerveaza daca copilul nu sta cuminte in *banca lui*, este nesatisfacut de cina sau mananca ca un lup, eu vorbesc, el nu ma aude, isi trece fugar privirea peste mine, adoarme fara ca macar sa-mi spuna *noapte buna !*.Nu mai este acea persoana .

El spune despre EA- era atat de dulce, de tandra, de frumoasa, de slaba, era atat de pasionala imi raspundea la orice dorinta pe care mi-o citea din ochi, imi pregatea micul dejun si de multe ori mi-l aducea la pat, ne uitam la meciuri impreuna si nu-mi facea niciodata reprosuri ca m-as uita la alta. Nu mai este acea persoana.

Daca-l asculti pe fiecare in parte fiecare are dreptatea lui, scoasa din contextul realitatii cotidiene.

Nici unul nu accepta ca si el s-a schimbat si ca schimbarile sale au dus la schimbari in partener.

Totul este in oglinda si inlantuit ca intr-un lant ADN. Relatia incepe cu prima atingere , soapta de iubire si se sfarseste cu frustari si regrete legate de cel caruia ii reprosezi ca EL s-a schimbat.

Vremurile s-au schimbat, oamenii s-au schimbat. S-a modificat morala, educatia, nivelul de respect si valorile oamenilor, se schimba clima… Totul se schimba. Deci si noi ne schimbam.

Daca accepti ca lucrurile se intampla datorita schimbarilor care au loc in tine si cu tine, vei constientiza ca nu ai vorbit niciodata cinstit cu cel de langa tine despre nevoile tale, despre ceea ce-ti doresti cu adevarat. Nu ai vorbit, pentru ca AI CREZUT ca cel de langa tine te cunoaste, iti cunoaste nevoile, dorintele si stie totul despre tine. AI CREZUT..

Ceea ce AI CREZUT, e diferit cu ceea ce e cunoscut de cel de langa tine, mai ales ca distanta dintre voi s-a micsorat, ai devenit al lui sau al ei si.., lasa ca merge si asa.

Neimplinirea nevoilor ei ( iti recomand sa citesti aticolele mele despre acest subiec), neimplinirea nevoilor lui- duce la instrainarea celor doi. Poate nu au gresit inca, dar daca lucrurile nu se spun pe fata, la masa discutiilor, sigur vor gresi.

Dorintele neimplinite si frustarile acumulate, intre doua persoane care nu stiu sa comunice, duc la explozii *nucleare*

Atunci cand acasa, partenerul nu discuta cu tine, se ascunde din nepasare sau comoditate de a transa lucrurile echitabil pentru ambele parti, atunci, de fiecare data apare ILEANA COSANZEANA(care de multe ori este sora cu *muma padurii* in raport cu valoarea partenerei actuale) sau FAT FRUMOS( care si el de multe ori are mai putin de oferit ca partenerul actual), care-i satisface, in aceasta sete de satisfacere, o nevoie. Il sprijina, il sustine, il incurajeaza si ii da, ceva ce EA sau EL, au daruit cu ceva timp in urma, dar care acum a fost uitat de mult.

Si asa apare fisura, ruptura, asa apare despartirea.

Care este sfatul meu

  1. Fii cat mai cinstit cu partenerul tau, spune-i tot ce-ti place sau nu, ce ai sau ce-ti lipseste
  2. Acorda-i partenerului tau timpul si spatiul necesar sa faca acelasi lucru
  3. Accepta ca nevoile tale sunt diferite de ale lui, iar daca tu le vrei safisfacute si el are acelasi drept
  4. Aveti aceleasi drepturi si aceleasi obligatii. Important este sa vi le asumati in mod egal.
  5. Daca totusi constati ca alegerea facuta la inceperea relatiei nu a fost facuta cu discernamant, e corect sa-i spui celui din fata ta ce simti si daca nu poti continua, strange-i mana si vedeti-va sanatosi de viata fiecaruia.
  6. Respecta-te pe tine si asa ii vei respecta pe cei din jurul tau.
  7. Intelege-te pe tine si atunci vei intelege ce vrei sa ai cu adevarat in viata ta.

Iti doresc numai bine in viata ta si nu uita ca totul se schimba!

Maria (Maya) Boghian on EmailMaria (Maya) Boghian on Facebook
Maria (Maya) Boghian
Dacă vrei să faci și tu o schimbare, te aștept la o sesiune de coaching cu mine.

Email: maria.boghian@academiadecoaching.ro / maria.boghian@academyforcoach.com

Tel: 0040 732008008

Maria (Maya) Boghian

Maria (Maya) Boghian

Dacă vrei să faci și tu o schimbare, te aștept la o sesiune de coaching cu mine. Email: maria.boghian@academiadecoaching.ro / maria.boghian@academyforcoach.com Tel: 0040 732008008