Ce înseamnă să te apreciezi cu adevărat? Înseamnă să te critici pentru orice nu este bine sau pentru orice decizie imprecisă ai luat sau înseamnă să valorizezi tot ce ai făcut și să observi care sunt resursele tale actuale cu care poți face un lucru mai bine?

 

Din nefericire în școală sau din primele interacțiuni cu adulții, copiii încep să învețe că ceva nu este suficient de bine sau că „se poate și mai bine”, dar fără să fie apreciați pentru ceea ce deja au realizat, oricât de puțin sau oricât de stângaci, cel puțin pentru intenția de acțiune.

 

Pentru adulții implicați în procesul de dezvoltare personală este nevoie să fie conștienți de puterea aprecierii și mai ales a autoaprecierii. Acest lucru pe lângă atitudinea pozitivă, dar nu superficială, de a aprecia și susține progresele copiilor lor sau a celor pe care îi educă.

 

Să își cunoști valoarea, competențele, punctele forte și să te apreciezi pentru omul care ești în fiecare zi sunt chei care garantează o bună parte din deschiderea ușilor către succes.

Îți las mai jos câteva întrebări puternice de coaching care să te ajute să descoperi, să redescoperi sau să amplifici procesul de apreciere al propriilor resurse și acțiuni.

Ia de aici doar ce ți se potrivește și adaptează întrebările și pentru copii dacă simți că este de cuviință.

Care a fost cel mai dificil moment din viata ta de până acum? Cum ai reușit să treci peste el? Ce ai învățat valoros despre tine din acel moment? Ce calități ai aflat că ai?

Care a fost cel mai ușor lucru pe care îl faci cu drag, fără stres, fără griji? Ce calități ai în acțiune în acea situație? Ce pasiuni ai pus în slujba acelui fapt?

Ce mesaj de succes vrei să transmiți copiilor? Tăi sau pe care îi educi? Răspunde dacă crezi că ți se potrivește acest lucru.

Te-ai felicitat pentru performanțele tale? Pentru reușitele tale?

 

Minerva Cantor on EmailMinerva Cantor on Facebook
Minerva Cantor
Master Coach
Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

minerva.cantor@academyforcoach.com

telefon: +40742057175

 

Minerva Cantor

Minerva Cantor

Daca vrei sa faci si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. minerva.cantor@academyforcoach.com telefon: +40742057175