Oriunde mergi, pe oricine auzi, toata lumea pare sa-si doreasca fericirea, in asa mare masura incat insasi dorinta de a fi fericit poate deveni o mare sursa de nefericire.

Multi oameni isi traiesc toata viata asteptand sa se intample ceva, crezand ca asta le va aduce fericirea mult dorita si mult asteptata. Dorinta in sine creeaza asa o presiune incat nu mai traiesti, nu te mai poti bucura de nimic si tragi concluzia ca esti nefericit, doar pentru ca ti-ai creat o anumita definitie a fericirii si ignori tot ce se intampla in viata ta, atata timp cat nu se incadreaza in acele asteptari. Apoi esti nefericit pentru ca esti nefericit si tot asa. In tot acest timp, fericirea trece pe langa tine doar ca nu ai timp s-o vezi.

De cele mai multe ori, fericirea e asociata cu “a avea” sau “a face” si doar foarte putini o asociaza cu “a fi”, uitand ca noi suntem, de fapt, fiinte. Sa fie oare fericirea determinata de ceea ce avem sau facem sau de interpretarea pe care o dam noi la ceea ce avem sau facem? Si daca e vorba de interpretarea noastra, atunci vine ea din exterior sau e hotarata in interiorul nostru? Cum ar fi daca am fi recunoscatori pentru insasi sansa de a fi, de a trai? Daca privesti cu atentie in jurul tau, o sa realizezi ca multi nu o mai au, pentru ei s-a oprit timpul.

Si daca fericirea ar fi calatoria in sine si nu destinatia? Cum ar fi daca am deveni pur si simplu prezenti si curiosi, daca am experimenta lumea care ne inconjoara prin fiecare simt fara a o mai interpreta, fata a judeca sau eticheta, fara a mai decide daca sunt sau nu fericit(a), daca sunt sau nu bun(a)? Cum ar fi sa acceptam tot ce se intampla ca pe o pura experienta care ne conduce mai departe pe scara cunoasterii de sine, pe scara evolutiei personale? Nimic nu e intamplator in lume, imagineaza-ti cum am putea supravietui daca nu am simti deloc frica, probabil ne-am arunca in gura leului cu zambetul pe buze. Aminteste-ti ca asa cum exista ziua, exista si noaptea, nu putem pretinde sa traim doar ziua sau doar noaptea insa poti decide atitudinea ta atat fata de zi, cat si fata de noapte.

E normal sa vedem si partile mai nefavorabile, e normal sa avem frici pentru ca scopul principal al mintii noastre e supravietuirea, in felul asta ne protejam, insa cu putin antrenament, putem sa ne schimbam perspectiva din care privim lucrurile sis a folosim fiecare experienta in favoarea noastra, sa devina totul o lectie valoroasa pentru noi. Cheia e la tine.

Ramona Onisor on EmailRamona Onisor on FacebookRamona Onisor on Linkedin
Ramona Onisor
Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine.

Ramona Onisor, Life & Business Coach

Tel 00357 99 235028

ramona.onisor@academiadecoaching.ro

 

Ramona Onisor

Ramona Onisor

Daca vrei si tu o schimbare, te astept la o sesiune de coaching cu mine. Ramona Onisor, Life & Business Coach Tel 00357 99 235028 ramona.onisor@academiadecoaching.ro